Max Payne 3: Bandaháború formában multizhatunk

A Max Payne 3 több szempontból is a sorozat felújításának tekinthető, például azért, mert itt mutatkozik be először a többszereplős játékmód. A Rockstar ígérete szerint a játékban megtapasztalhatjuk, miképpen változnak át a multi jellemtelen karakterei valódi érzésekkel rendelkező lényekké. Ahhoz, hogy ezt elérjék, a készítők itt is az egyszemélyes módból ismerős képregénybevágásokat és narrációt alkalmazzák.

A Max Payne 3-nak sokféle multiplayer küzdelem stílusa lesz, melyben a normál értelemben vett játékmódokat különféle események láncolatával igyekeznek feldobni. Például a Capture the Flag helyett egy drogügyletbe bonyolódhatunk, melyen balul sülnek el a dolgok és a csapatoknak biztos helyre kell menekíteniük a zsákmányt, ami drogot vagy pénzt jelent.

Mindezt még megfejelik azzal, hogy különféle, eredménytől függő változtatásokat eszközölnek a játékosok karakterein. Például ha egyik körben valaki nagyon eredményesen küzd, a következőben az ő fejére lesz kitűzve a legnagyobb vérdíj, így mindenki feni majd rá a fogát.

A különféle játékmódok mellett természetesen karakterünk számára is új képességeket nyithatunk meg, amint kellő mennyiségű tapasztalati ponttal rendelkezünk. Ezeket Burstoknak hívják majd és számtalan mókázásra nyílik lehetőség használatukkal. Például ilyen lesz a Bullet Time is, ám ilyenkor az ellenfél számára is lelassul az idő.

A Burstok között lesznek olyanok, amik egymás hatását semlegesítik, így óvatosan kell őket megválogatnunk. Mások az ellenfél csapatának lehetőségeit csökkentik - például lesz egy Paranoia nevű Burst is, melynek aktiválásakor az ellenfél játékosai egymást is ellenségként látják, ráadásul ilyenkor a Baráti Tűz is aktiválódik náluk, tehát aki nem ismeri név szerint csapattársait, hanem mindenkire tüzel, az komoly károkat okozhat csapatának.

A Max Payne 3 című akciójáték megjelenése 2012. márciusában várható, PC-re, PS3-ra és XBOX360-ra.

Azóta történt

Előzmények