Mától e-sportban is lehet fogadni a Szerencsejáték Zrt-nél

A nemzeti lottótársaság új termékkel, az e-sport fogadással bővíti a sportfogadási piacait. A Tippmix földi és Tippmixpro online fogadási rendszerében 11 hagyományos e-sportjáték szerepel 81 piaccal, illetve a szimulátor típusú bajnokságok esetében további 3 sportág számos piaccal vált fogadhatóvá. A MOBA címek között négy játék szerepel, a League of Legends (LOL) és a DOTA 2 mellett két mobiljáték, az Arena of Valor és a Kings of Glory érhető el. Az FPS címek között a Counter-Strike: Global Offensice (CS:GO), a Rainbow Six Siege, a Call of Duty és az Overwatch szerepel, a RTS-eket pedig a StarCraft 2 képviseli. A felsoroltak mellett a portfólió része a Hearthstone, a Rocket League, a FIFA20, az aktuális NBA és NHL játékok. A fogadható mérkőzések többségéhez live stream is biztosított a Tippmixpro oldalon. A nemzetközi piacon a LOL, a DOTA2 és a CS:GO a három legnépszerűbb fogadási cím, így ez a három játék jelenik meg a legtöbb fogadási piaccal.

A fogadási mechanizmus megegyezik a hagyományos sportfogadásokéval, így biztosított a közös fogadás lehetősége is. Magyarán pont ugyanúgy lehet mondjuk egy FIFA20 mérkőzésre fogadni, mint egy Bajnokok Ligája mérkőzésre. Dr. Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója az új szolgálatás indulása kapcsán azt nyilatkozta, hogy "az e-sportfogadási kínálat bevezetése egy fontos mérföldkő a Szerencsejáték Zrt. hosszú távú üzleti stratégiájában. Folyamatosan vizsgáljuk a legújabb trendeknek megfelelő termékek fejlesztését fogadási kínálatunk szélesítésére a játékélmény növelése érdekében.". A cégvezető hangsúlyozta továbbá, hogy nagy hangsúlyt fektettek a felelős játékszervezési eszközrendszerükre és a reklámetikai kódexükre, az ezzel kapcsolatos előírások túlmutatnak a törvény által előírt kötelezettségeken.

Az e-sportfogadás egyébként ma a globális fogadási piac egyik legnépszerűbb és legdinamikusabban bővülő szegmense, amiben szerepe van a Covid-19 járványnak és az annak következményeként elmaradó élő sporteseményeknek is. Idén a hagyományis e-sportok népszerűsége is megugrott, a szimulátor típusú játékok pedig előre nem várt mértékben erősödtek. Magyarországon jelenleg a felnőtt lakosság 61 százaléka, mintegy 3,8 millió ember játszik videójátékokkal, közül mintegy 540 ezer fő játszik e-sport játékkal, közöttük vannak azok, akik maguk is versenyzők, vagy részt vettek már offline e-sport rendezvényen (forrás: eNET, Esport1, eSportmilla e-sport kutatás, 2020. június).

Azóta történt

  • Visszatér a Red Bull Solo Q verseny

    Idén sem maradhat el a nagyszabású League of Legends-bajnokság, a Red Bull Solo Q, amely során a játékosok egy az egy elleni harcokban mérhetik össze erejüket. A következő országos selejtező április 15-én lesz; a helyi döntőben pedig eldől, ki képviselheti Magyarországot a májusi végső megmérettetésen, Londonban.

Előzmények