Mass Effect Trilogy: Csak az első rész kap extra tartalmat

Bizonyára sokan vagytok úgy vele, hogy a mai játékokhoz megjelenő fizetős tartalmak (DLC-k) vásárlása helyett inkább megvárjátok a "Game of The Year" kiadást, melyben általában az alapjáték mellé az összes eddig megjelent DLC csomagot is hozzáteszik, jutányos áron. Említhetnénk például a Batman: Arkham City-t vagy a Dead Island-ot is, de aki rendszeresen látogatja a Steam Áruház oldalát, szinte minden játékból, melyhez DLC-k tartoznak, talál hasonló kiadást.

Az Electronic Arts sajnos nem követi ezt a vásárlóbarát hozzáállást, hiszen a nemrég bejelentett Mass Effect Trilogy-hoz, melynek keretében egy gyűjtemény formájában megvásárolható lesz együtt a három epizód, szinte semmiféle extra tartalmat nem csomagolnak. Egyedül az első rész kapja meg a hozzá megjelent két DLC-t, a "Bring Down the Sky"-t, illetve a "Pinnacle Station"-t. A Mass Effect 2 és 3 esetében csak az Online Pass kódot mellékelik, mellyel pusztán az ingyenesen elérhető DLC-ket tölthetjük le, valamint részt vehetünk a multiplayer küzdelmekben. Íme a komplett lista:

  • Mass Effect PC: Bring Down the Sky, Pinnacle Station a lemezen,
  • Mass Effect XBOX360: XBOX Live-on keresztül tölthető le ugyanaz,
  • Mass Effect 2: Cerberus Network (Online Pass), mely tartalmazza: Zaeed: The Prince of Revenge, The Firewalker Pack, Cerberus Assault Gear, Arc Projector, Normandy Crash Site DLC-ket.
  • Mass Effect 3: Online Pass (Hozzáférés az ingyenes DLC-khez és multiplayer tartalmakhoz).

És ezzel vége is. Egyik fizetős DLC sem lesz rajta a lemezeken, vagyis sem Kasumi-t, sem a Shadow Broker-t, sem az Arrival-t, sem pedig az Overlord DLC-t nem mellékelik a gyűjteményhez. A Mass Effect 3-hoz is csak az ingyenes DLC-k lesznek elérhetőek, tehát sem a Leviathan, sem pedig az Omega DLC (Ha kijön addig) kódját nem kapjuk meg vele.

Aki mindezek ellenére úgy dönt, hogy megér neki 60 USD-t a Mass Effect Trilogy, az november 6-án megvásárolhatja azt PC-re és XBOX360-ra (A PS3 verzió valamikor később jelenik meg).

Azóta történt

Előzmények

  • Mass Effect Trilogy

    Egybecsomagolva érkezik a Mass Effect három része, egy gyűjteményes kiadásban.

  • Mass Effect 3 - Bemutató

    Megérkezett az idei év egyik legjobban várt játéka, lássuk hogy valóban olyan jól sikerült-e, mint ahogyan azt a külföldi oldalak állítják.

  • Mass Effect 3 - videoelőzetes

    Melyik az a játék ami már a harmadik részénél tart, a jövőhéten jelenik meg és az emberiséget kell benne megmentenünk? Persze, hogy a Mass Effect 3! Megjelenés előtt itt az videoelőzetes, hogy könnyebb legyen a döntés.

  • Mass Effect - Nosztalgia bemutató

    Már nincs két hónap a Mass Effect 3 megjelenéséig, így ideje felelevenítenünk a trilógia kezdetét is, azaz lássuk, hogyan kezdődtek Shepard parancsnok kalandjai.