Mass Effect 3: 1000 történeti változó határozza meg a sztorit

A Mass Effect 2 projektvezetője, Casey Hudson, egy PC Zone magazinnak adott interjújában elmondta, hogy a harmadik rész sztorijának alakulását nagyjából 1000 történeti változó fogja meghatározni, mindazon cselekedeteknek és döntéseknek a függvényében, melyeket a játékosok hoztak az előző részek végigjátszása során.

A Mass Effect 3-ban szintén lesz lehetőségünk karakterünk importálására, így - feltéve, hogy az első részből származó karakterrel játszottuk végig a második epizódot is - az első két rész végigjátszása során hozott döntéseink fogják meghatározni a Mass Effect 3 történetét.

"A történet alapjait felvázoltuk előre, de a játékokba kerülő rengeteg lehetőséget nem lehetett előre megtervezni." - mondta Casey Hudson az interjúban. - "Ehelyett lekövetjük, hogy a játékos milyen döntéseket hoz meg a végigjátszás során, ezeket a történetszálakat az írók ezután a következő epizód sztorijának megírásakor mind figyelembe veszik. Ha számszerűsíteni kell, nagyjából 1000 variációt kell lekövetni a harmadik rész fejlesztése során."

Casey Hudson azt is megemlítette, hogy a Mass Effect 3-ban nem lesznek akkora változások, mint az első két rész között voltak, valamint hogy az Akció-RPG stílust sem fogják megreformálni a folytatásban.

"Ha szerinted egy játékot a több száz tárggyal megrakott inventory, és a borzalmas mennyiségű statisztika több órán át tartó kutatása tesz RPG-vé, akkor a Mass Effect 2 nem RPG." - tette hozzá az elhangzottakhoz Casey Hudson - "Mi a fejlesztés során azokra a dolgokra koncentráltunk, amit igazán szeretünk a szerepjátékokban: a felfedezés lehetőségére, az intenzív harcra, a mély és nem lineáris történetre, melyre hatással vannak a cselekedeteid, valamint a karaktered és felszerelésed minél jobb testre szabhatóságára."

"Nagyon pozitív visszajelzések érkeztek az általunk választott megközelítéssel kapcsolatban. Néhány kisebb változtatás lesz a Mass Effect 3 játékmenetét tekintve, de a csapat számára nagy örömet okozott az összes eddigi pozitív reakció."

Azóta történt

Előzmények