Mass Effect 3: Origin nélkül nem fog működni a PC verzió

A hivatalos BioWare fórumon erősítette meg Chris Priestly azon tényt, miszerint a játék PC verzióját csak az EA Origin rendszerén keresztül aktiválva tudjuk majd elindítani. Elmondása szerint Steamen addig nem jelenik meg a Mass Effect 3, amíg az megszorításokat tartalmaz a fejlesztők és a játékosok közötti kapcsolatra nézve.

A követelmény minden megjelenő Mass Effect 3 PC példányra vonatkozik, akár dobozos kiadást vásárolunk, akár valamelyik digitális disztribútoron keresztül vesszük meg, aktiválnunk kell a játékot az Origin rendszerén keresztül. Jó hír viszont, hogy nincs korlátozva a lehetséges telepítések száma, azaz miután elvégeztük az online autentikációt, bármikor és akárhány gépre letölthetjük és telepíthetjük majd a játékot, ha bejelentkezünk fiókunkba.

Vagyis a korábban bejelentett rendszeres autentikációt kivették, legalábbis ami az egyszemélyes hadjáratot illeti. Természetesen aki multizni akar, annak mindenképpen be kell majd jelentkezni a fiókjába, valamint állandó internetkapcsolatra is szüksége lesz. Viszont aki egyedül játszik, az úgy is végigviheti a játékot, hogy telepítés után egyszer elvégzi a hitelesítést, utána már nem kell bejelentkeznünk az EA fiókunkba ahhoz, hogy játszhassunk.

Steamen nem fog megjelenni a játék PC változata, mégpedig azért - ahogy Chris Priestly fogalmazott -, mert olyan megszorításokkal lett felvértezve a Valve rendszere, melyekben korlátozzák a fejlesztők azon lehetőségeit, hogy közvetlenül kapcsolatba kerüljenek a játékosokkal, valamint nekik további javításokat vagy digitális tartalmakat biztosíthassanak.

A BioWare vezető elmondása szerint minden vásárlójuknak maximális minőségű játékélményt szeretnének biztosítani, és amennyiben nem akadályozzák meg őket a rajongóikkal való közvetlen kapcsolatban, akkor örömmel társulnak minden digitális disztribúciós platformmal a Mass Effect 3 terjesztése érdekében.

A legújabb BioWare Pulse epizódban arról beszél Mac Walters, a Mass Effect széria vezető történetírója, hogy a harmadik epizódban Shepard karakterét sokkal mélyebben, tágabb értelemben is megismerhetjük. Játék közben személyesen is átélhetjük főhősünk érzéseit, hogyan formálódott karaktere, miken ment keresztül az elmúlt részek harcai és a mostani háború során. Egyszóval megismerhetjük a komplett személyiségét.

Elmondása szerint azt próbálják megvalósítani, hogy játék közben ne csak szórakozást és örömöt érezzünk, hanem valami mást is, amit eddig még nem tapasztalhattunk meg. Amennyiben sikerül ezt a célt elérniük, elmondhatják, hogy jól végezték munkájukat.

A Mass Effect 3 március 9-én jelenik meg Magyarországon, PC-re, PS3-ra és XBOX360-ra.

Azóta történt

Előzmények