Mass Effect 3: Kevesen fejezték be a játékot

Egy GDC Europe oldalnak adott tegnapi nyilatkozatában a BioWare online fejlesztési részlegének igazgatója, Fernando Melo ismertette a játékokról gyűjtött adatokat. Ezek szerint a Mass Effect 3 egyjátékos módját pusztán a felhasználók 42%-a vitte teljesen végig, ami kevesebb, mint az előző résznél volt, ahol a játékosok 56%-a fejezte be a történetet. Az első résznél ez a szám mindössze 40%-ot ért el, tehát a trilógia részei közül azt vitték végig a legkevesebben.

A Mass Effect 2 végigjátszási aránya a harmadik rész megjelenése előtt ugrott ismét meg, miközben a felhasználók mentéseket készítettek az új epizódba való importálásra. A trilógia záró fejezetében bemutatkozott többjátékos mód viszont az eladás szempontjából jó ötletnek bizonyult, hiszen sokan csak a multi miatt vették meg és játszanak azóta is vele, az egyjátékos résszel nem foglalkoznak.

Ám a fenti, meglehetősen kis számok ellenére a Mass Effect trilógia még így is a legtöbbször végigjátszott BioWare játék, hiszen a többi programot még ennyien sem fejezték be. Az utóbbi idők vitathatatlanul egyik legjobb szerepjátékát, a Dragon Age: Originst például pusztán csak a játékosok 36%-a teljesítette, míg a Dragon Age II-t 41%-uk játszotta végig.

Azóta történt

Előzmények