UPDATE: Mass Effect 2: Arrival DLC megjelenés és ár!

UPDATE! Az Electronic Arts végre hivatalosan is bejelentette a Mass Effect 2 utolsó DLC-jének megjelenési idejét, valamint várható árát!

A bejelentés értelmében a The Arrival című DLC március 29-én jelenik meg PC-re, XBOX360-ra és PS3-ra egyaránt. Az utolsó prémium tartalom ára PC-n 560 BioWare Pont, XBOX360-on 560 MS Pont, míg PS3-on 5.49 GBP lesz.

Az új DLC-ben Shepard parancsnokot és legénységét a galaxis peremére küldik, hogy kiszabadítsanak egy foglyul ejtett titkos ügynöknőt, akinek bizonyítékai vannak a Reaper-ek közelgő inváziójáról.

Az Arrival-ban ismét feltűnik Hackett admirális (képen), akinek az a Lance Henriksen kölcsönzi majd a hangját, akit többek között Bishop-ként ismerhetünk a Bolygó Neve: Halál című filmből. Az új DLC-ben a játékosok megtapasztalhatják majd, hogy valójában milyen közel is járnak már a Reaper-ek ahhoz, hogy teljesítsék a halálos küldetésüket.

UPDATE vége.

A BioWare elkezdte mézesmadzag hadműveletét a Mass Effect 2 utolsó DLC-jéhez, ami egyben a második rész lezárása is lesz, azaz több tartalmat nem fogunk kapni a játékhoz, ezután már a tényleges harmadik rész érkezik, valamikor év végén. Nemrég írtunk róla, hogy egy képet kiadtak a DLC-ből, majd utána nem sokkal befutott a következő:

Az Arrival című DLC tartalmát illetően továbbra sincs konkrét információnk, egyesek szerint Shepard és a Normandy 2 legénységének megérkezéséről (Arrival) szól az Omega-4 relén túlról (Személy szerint én is ebben bízok, szeretném ismét a régi karakteremet és csapatomat irányítani a DLC-ben).

Mások úgy vélik, hogy a Reaper-ek megérkezését jelenti az Arrival cím, amit a Mass Effect 3 előzeteséből is láthattunk, és talán azt a katonát kell majd irányítanunk benne, aki abban szerepelt. Akármi is legyen, a ma kijött képen (Lásd alább) egy visszaszámlálót láthatunk, ami 2 napot, 3 órát, 25 percet és 26 másodpercet mutat. Ez talán azt jelenti, hogy hétvégén megkapjuk a DLC-t?

Valamint az is valószínűnek tűnik, hogy a képeken Shepard parancsnokot láthatjuk, tehát reményeim szerint ismét a régi hőseinket irányíthatjuk majd (És nem rontják el ezt és a Mass Effect 3-at is úgy, mint a Dragon Age II-t azzal, hogy új hőst kreálnak hozzá).

Egyébként nemrég bejelentette a BioWare azt is, hogy amennyiben Shepard feláldozza az életét a Mass Effect 2 végén, vagy bármilyen oknál fogva nem éli túl az öngyilkos küldetést, úgy azt a játék végi mentést nem fogjuk majd tudni felhasználni a harmadik részben.

Ez egy jó hír, így most már némileg nagyobb esély van rá, hogy ismét Shepard lesz a főszereplő a Mass Effect 3-ban is. Mindenesetre a DA2 mellé kapott ajándék pontokat erre a DLC-re tartogatom, remélem, nem bánom meg.

Azóta történt

Előzmények