Mass Effect 2: The Arrival DLC: Shepard egyedül lesz benne

A Mass Effect 2 rajongóinak a jövő hét kedd örömteli és egyben szomorú nap is lesz, ugyanis megérkezik az utolsó DLC a játékhoz. Az Arrival című prémium kiegészítőben egy új küldetést kapunk, melyben egy elrabolt tudóst kell kiszabadítanunk a fogságból.

A következőkben összefoglalom a DLC-ről kikerült információkat, amiket eddig nem tudhattunk még: Az Arrival egy mellékküldetés lesz, melyet a Kasumi DLC-hez hasonlóan Shepard-nek egyedül kell majd végrehajtania. A játék nagyjából közepén lévő Horizont pályától kezdve (Miután először találkozunk személyesen a Begyűjtőkkel) bármikor belevághatunk majd a teljesítésébe, így tehát az is biztos, hogy NEM az öngyilkos küldetés után zajlanak majd az események.

Figyelem, aki nem szeretne semmit megtudni a DLC történetéről, annak a következő sorok SPOILER-nek számítanak, így ne olvassanak tovább.

Az Arrival DLC története röviden összefoglalva arról szól, hogy egy kutatócsoport vezetőjét, Dr. Amanda Kenson-t elrabolják. Mivel a szabadítására indított küldetés eléggé kényes természetű - a doktornő csapata ugyanis egy szenzációs Reaper ereklyén dolgozott -, így Hackett admirális arra kér bennünket, hogy egyedül mentsük ki őt a batáriak fogságából.

Miután Shepard ezúttal teljesen egyedül küzd, így még katonaként sem ostromolhatjuk meg a titkos bázis főbejáratát, ahol a doktornőt fogva tartják. Habár a pályán lévő ellenfelek a mi szintünkhöz lesznek majd igazítva, de azért önmagunkban még így is kockázatos lesz belemenni pár nagyobb ütközetbe.

A küzdelmek jó része viszont megfelelő taktikázással és lopakodással elkerülhető lesz, és bár nem kapunk külön achievement-et, ha sikerül kevés harccal megoldanunk a dolgot, azért ez némi változatosságot jelent majd a sok lövöldözős küldetés közepette.

Az is biztos, hogy az Arrival NEM lesz összekötőkapocs a Mass Effect 3 történetéhez, ahogyan azt sokan várták, hanem inkább az Overlord-hoz hasonlítható pluszfeladatra számíthatunk, aminek a végén egy cseppet sem tudunk meg arról, hogy mi történik majd az öngyilkos küldetést követően. Tehát a történet valódi folytatását majd az év végén érkező Mass Effect 3 fogja jelenteni.

Azóta történt

Előzmények