Mass Effect 2: Hosszú töltési idő több magos PC-ken

A Mass Effect 2 vitathatatlanul az idei év egyik legjobb játéka, ehhez kétség sem fér. Azonban akadnak vele problémák is. Sok panasz érkezik a BioWare-hez, miszerint ha a játékot egy olyan PC-n futtatjuk, melyben Dual-Core vagy Quad-Core processzor található, akkor a Normandia fedélzetei között irreálisan hosszú (Akár 60-120mp) töltési időket tapasztalhatunk. Ez a bug az Unreal Engine hibája, és azért is bosszantó, mivel a játék rendszerigénye Dual-Core CPU-t ír elő.

A probléma megszüntetéséhez le kell "butítanunk" a processzorunkat egymagossá, majd vissza két magra, ezzel állítólag megszűnik a kellemetlen jelenség. Ezt a műveletet mindannyiszor el kell végeznünk, ahányszor csak elindítjuk a játékot. Élelmesebbek már egy segédprogramot is kreáltak a hiba megszüntetésére, ez automatikusan átállítja processzorunkat "kétmagos üzemmódba" a játék indulásakor. Ha tehát valamelyikőtök hosszú töltési időket tapasztal, az próbálja ki ezt a programot.

Megjegyzés: Én személy szerint egy Intel Core i7-920-as processzorral felszerelt gépen játszok a Mass Effect 2-vel - a tesztet is ezen végeztem -, de nem tapasztaltam efféle hibát. Egy kicsit sokat tölt, kétségtelen (Legalábbis ahhoz képest, hogy 6GB RAM van a gépemben), de azért 60-120 másodperces töltéssel még nem találkoztam.

Előzmények