Mass Effect 2: Mentésekkel vagy anélkül?

A BioWare egyik korábbi ígérete szerint a Mass Effect 2-ben felhasználhatjuk majd az első rész végi mentéseinket, és aszerint alakul majd a történet, valamint azokkal a karakterekkel találkozhatunk majd az első részből, miképpen azt végigvittük. Ergo ha meghalt az egyik csapattársunk, akkor nyilván nem találkozhatunk majd vele a második részben.

Nos, eddig úgy néz ki, hogy az ígéretüket megtartották, bár nem teljesen abban a formában, ahogyan eredetileg akarták. A játék komplexitása és az újrajátszhatóság felrúgásának a lehetősége miatt ugyanis a karaktereket nem hozhatjuk át egy-az-egyben az első részből, így tehát senki ne számítson rá, hogy a sokszori végigjátszás során felfejlesztett karakterével végigzúzza majd a második részt. Így tehát új karakterrel kell majd nekivágnunk a játéknak. A sztori viszont tényleg úgy fog folytatódni, ahogyan alakult, tehát azokkal a karakterekkel nem találkozunk, akik elestek az első rész végigjátszása során, valamint a karakterünk jelleme is megmarad a folytatásban. A legfontosabb azonban az, hogy ha áthozzuk a mentéseinket az első részből, akkor elérhetővé válik némi extra tartalom is, amit első részbeli mentések nélkül nem kapunk meg.

Aki kíváncsi a részletekre, az a BioWare fórumán elolvashatja a pontos információkat a mentések implementálásáról, valamint a játékmenetet érintő változásokról.

A másik dolog, ami ténylegesen befolyásolja majd a Mass Effect 2 végigjátszását a mentések használatával - legalábbis kezdetben -, az az első rész végén elmentett karakterünk szintje lesz. Ugyanis minél magasabb szintű karakterrel fejezzük be az első részt, annál több speciális bónuszt kapunk majd a folytatásban. Ez főleg pénzt jelent, de kaphatunk fegyverek fejlesztéséhez szükséges alapanyagokat is. Kezdetben ezek jól fognak jönni, de a későbbi játékot nem fogják döntően befolyásolni. Tehát a játék megjelenéséig - ami 2010 január 29-én lesz - igyekezzetek minél magasabb szintre eljutni az első részben, hogy a folytatásban több extrát nyerjetek.

Azóta történt

Előzmények