Mass Effect 2 - Gondok a gyűjtői kiadással és a Cerberus Network-kel

A BioWare tegnap jelentette be a hivatalos fórumon, hogy a felhasználók visszajelzései alapján gondok lehetnek a Mass Effect 2 gyűjtői kiadásával, ami elsősorban a Cerberus Network aktiválása során jelentkezik. Ugyanis néhány gyűjtői kiadáshoz kapott Cerberus aktivációs kulcs egyszerűen nem működik. Mellette magával a Cerberus Network-el is gondok lehetnek, ha már másik EA játékkal is játszottunk az EA Online profilunkon keresztül. A BioWare-nél már dolgoznak a probléma helyreállításán, de addig is közzétettek pár lehetséges megoldást azok elkerülésére.

Idézem a BioWare fórumáról:

"Üdv minden Mass Effect 2 rajongónak! A játékosok által tapasztalt hibákról tudomásunk van, továbbra is figyeljük a visszajelzéseket, és jelenleg azon dolgozunk, hogy ezeket a hibákat elhárítsuk. Amint több információnk lesz, frissítéseket teszünk közzé, és értesítünk titeket."

Hogyan győződhetsz meg arról, hogy online vagy a Cerberus Network hálózatán:

Amikor elindítod a Mass Effect 2-t, két terminált látsz a főmenüben. A jobb oldalon lévő komputernek (Cerberus Mission Computer) nyitva kell lennie, ha fent vagy a hálózaton. Ha nincs nyitva, akkor ellenőrizd le, hogy beírtad-e a Cerberus kódodat a játékban lévő "Account Creation" képernyőn.

PC-s gyűjtői kiadásnál tapasztalható hibák:

Tudomásunkra jutott, hogy némely PC-s gyűjtői kiadáshoz kapott Cerberus kód nem működik. Amennyiben a Cerberus kártyád jobb felső sarkában az 1688108-as számot látod, és még nem aktiváltad az azon szereplő kódot az EA Online accountodban 4:00 PM PST-ig (Magyar idő szerint ma hajnali egy óráig), abban az esetben a kódod teljes mértékben működni fog. Amennyiben már aktiváltad a kódodat, úgy 6:00 PM PST (Hajnali három) óra után indítsd újra a játékot, és a Cerberus Account-od automatikusan elérhetővé válik!

Zaeed:

Néhányan közületek már kereshették Zaeed-et a Cerberus accountotok ellenőrzésének a céljából. Zaeed-et most készítjük elő XBOX Live-ra, miközben ezt írom, és holnap napközben lesz elérhető.

Hálózatszakadások:

Néhányan időtúllépés vagy hálózatszakadás miatt elveszítették a kapcsolatot a Cerberus Network-el. Erőnket megfeszítve keressük a hiba okát, és amint sikerül azt kijavítanunk, mindenkit értesíteni fogunk.

Cerberus Network hibák:

Ha korábban már játszottál EA játékokkal az Online EA profilodon keresztül, és aktiválod a Cerberus Network kódodat a webes interfészen át, akkor előfordulhat, hogy nem nyílik ki a Cerberus Mission Computer a játék főmenüjében. Ilyenkor kapcsolatba kell lépned az Electronic Arts vevőszolgálatával, és leellenőrizni, hogy valóban azzal az EA accountoddal aktiváltad-e a Cerberus Network-öt, amihez az XBOX Live Gamertag-od hozzá van rendelve.

Az egyéb aktivációs metódusokat és infókat megtalálhatjátok a BioWare fórumán.

Azóta történt

Előzmények

  • Mass Effect 2: A fejvadász pár napot késik XBOX-on

    A Mass Effect 2 egyik DLC-jében Zaeed-et, a fejvadászt kapjuk meg új csapattársként, de sajnos pár napot még várnunk kell rá.

  • Mass Effect 2 Teszt

    Végre megérkezett az idei év egyik legjobbnak ígérkező játéka! A Mass Effect 2 már most nagy eséllyel indul az Év Játéka címért, pedig még csak január van.

  • Mass Effect 2 megjelenés és DLC-k

    Habár Európában csak január 29-én tervezték megjelentetni a játékot, holnap már mégis megvásárolhatjuk azt, az okok egyelőre nem ismertek, de örülünk neki.