Hirdetés

Már YouTube-on is nézhető ingyen a Vakondok 4 – Végigjátszás

Hirdetés

Már Youtube-on is ingyen nézhető a magyar videojáték-fejlesztés hőskorát bemutató Vakondok 4 – Végigjátszás. A 99 perces dokumentumfilm a 80-as évek elejétől 2000-ig mutatja be, hogyan indult el a Vasfüggöny mögött a játékfejlesztés, és hogyan készültek a budapesti bérlakások sötét szobáiban a nem egyszer Amerikától Japánig ismertté vált játékok. Kicselezett Nintendo, meghökkent Commodore mérnökök, SEGA megasiker és sok más megdöbbentő sztori. Olyan játékok fejlesztőit ismerhetjük meg a filmben, mint például az Imposibble Mission II, The Last Ninja, Ecco the Dolphin, Imperium Galactica.

A filmet az elmúlt másfél évben olyan rangos videojátékos eseményeken vetítették, mint például az amerikai Game Developers Conference, a német Gamescom vagy például a lengyel Game Industry Conference, és olyan nagy játékfejlesztő nevek nyilatkoztak róla elismerően, mint például Louis Castle (Westwood Studios alapítója, Amazon Game Studios vezetője), Chris Taylor (Gas Powered Games alapítója) vagy Ian Livingstone (a Games Workshop alapítója, az Eidos egykori elnöke), aki maga is megszólal a filmben.

A filmhez nettó 40 órányi interjú készült, ami most a rajongók támogatásának köszönhetően egy exkluzív, limitált példányszámú, duplalemezes Blu-Ray kiadvány formájában is megjelenik. A hiánypótló kordokumentum kiadásának finanszírozásához az alkotók az Indiegogo közösségi pénzgyűjtő oldalon indítottak kampányt, ami szeptember 11-én sikeresen zárult. A rajongói és céges támogatásoknak köszönhetően a gyűjtői kiadás 1000 példányban fog elkészülni, melyből 200 darab, amíg a készlet tart, a következő címen még előrendelhető: https://vakondok4.hu/product/vakondok-4-gyujtoi-kiadas/

  • Kapcsolódó cégek: