Már most minden idők 2. legnépszerűbb játéka Steamen a Lost Ark

Volt olyan időszak, amikor több mint 1,32 millióan játszottak egyszerre, ez a szám pedig jóval magasabb is lehetne, ha nem lennének technikai gondok a belépésnél.

A PC-s felhasználóknak nem mondunk újdonságot azzal, hogy a Steam statisztikái szerint évek óta a DOTA 2, a Counter-Strike: Global Offensive és a PUBG: Battlegrounds (Korábbi nevén PlayerUnknown's Battlegrounds) triója áll a képzeletbeli dobogó első három fokán, már amennyiben azt vizsgáljuk, hogy mivel játszanak a legtöbben a Valve rendszerét használva. Úgy tűnik azonban, hogy néhány nappal ezelőtt egy új kihívó jelent meg a free-to-play (vagyis ingyenesen játszható) Lost Ark című MMORPG (MMOARPG) személyében. A február 8-án elrajtolt korai hozzáférés óta egyre többen játszanak a különleges alkotással, volt olyan időszak, amikor nem kevesebb mint 1 325 305-en indították el egyszerre a programot, ezzel pedig a program a PUBG: Battlegrounds után minden idők második legnépszerűbb steames játéka lett a SteamDB szerint.

Kis kiegészítésként mindenképp hozzá kell tennünk azt, hogy a fentieknél jóval többen kíváncsiak a játékra, ugyanis még mindig akadnak olyanok, akik csak nagy nehezen tudnak becsatlakozni egy-egy szerverre (hosszú sort kell végigvárniuk), vagy egyáltalán nem sikerül belépniük. A technikai gondok ismertek a fejlesztők előtt, állításuk szerint próbálnak minél hamarabb megoldást találni a gondokra, hogy mindenki élvezhesse a kizárólag PC-n elérhető Lost Ark világát.