Már majdnem leszállított 15 millió Switch konzolt a Nintendo

A Nintendo a harmadik üzleti negyedévre vonatkozó jelentésében elárulta, hogy már 14,86 millió Switch konzolt szállítottak le, ami több a tervezett mennyiségnél. A vállalat emiatt a márciusban véget érő üzleti évre vonatkozó tervet is módosította, így az új cél a 17,74 milliós eladás. Ez már éves adat, hiszen a konzol az elmúlt esztendő márciusában rajtolt.

Hacsak valami óriási szerencsétlenség nem történik, akkor az idei év végére ígért 20 milliós mennyiség is bőven meglesz, illetve sokkal valószínűbb, hogy ezt az előrejelzést is megváltoztatják majd.

A játékok szempontjából egyébként négy exkluzív cím húzza a konzolt. A Nintendo beszámolt róla, hogy a Super Mario Odyssey eladási adatai már a 9 milliót is átlépték. A Mario Kart 8 Deluxe és a The Legend of Zelda: Breath of the Wild is kifejezetten jól teljesít a rendre 7,33 és 6,7 milliós eladással, illetve a Splatoon 2 számít még kiemelkedőnek a 4,91 milliós eredményével.

Azóta történt

  • Nintendo Switch - Túl a 17,7 millión

    Március végéig, tehát az elmúlt egy közel 18 millió ilyen konzolt adott el a Nintendo, ehhez pedig majdnem 69 millió játékeladás tartozik. Még mindig Mario a nyerő!