Már az állam is támogatja az eSportot

Ennek keretében pedig elindult a Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémia, egy esport bár és egy hivatalos sportegyesület keveréke.

Hirdetés

Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémia néven új szakosztályt indít a Budapesti Honvéd Sportegyesület, melynek egyik célja, hogy Magyarország az eSportban (is) nagyhatalommá váljon – a másik pedig az, hogy az eSportolók ne csak a számítógép előtt ülve sportoljanak, hanem a való életben is jó kondícióban tartsák magukat. A Lenovo műszaki támogatásával megvalósuló „edzőteremben” Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends és FIFA 18 játékokkal játszhatunk, mégpedig profi edzők támogatásával: a Counter Strike esetében Kodiak, a League of Legendsnél pedig Frather és Exworm ad majd tanácsokat a versenyzőknek, akik közül a legjobbak a jövőben – a tervek szerint – egy hivatalos magyar eSport csapat tagjaivá is válhatnak.


[+]

Az edzőterem használatához időpontot foglalni az Akadémia Facebook-oldalán lehet, a havi négy darab, egyenként két órás „edzést” tartalmazó bérletek árai pedig egyéni látogatók esetében 8000 forintról indulnak, míg 5 fős csapatként már csak 6000 forintot kell fizetni fejenként. Azonban akik vállalják, hogy a már említett, ép testben ép lélek filozófia keretében nemcsak a virtuális világban edzenek, kedvezőbb áron is gép elé ülhetnek. Ehhez a Honvéd által biztosított létesítményeket (konditerem, uszoda, futópálya, stb.) lehet térítésmentesen igénybe venni. Aki igazolja, hogy havonta legalább két alkalommal is használja ezeket, átlagosan 30 százalékos kedvezményt kap majd a bérletek árából, így egy egyéni látogató számára havi nyolc órányi játékidő, a konditerem használatával kombinálva körülbelül 750 forint/órára jön ki, ami valljuk be, már nem is rossz ár.

Hirdetés