Majdnem az összes Index VR készletet eladta a Half-Life: Alyx

Az évek óta tartó gyengélkedés után apró életjeleket ad magáról a PC-s VR-piac, ugyanis a Valve elérte, hogy eladják majdnem az összes, készleten lévő Index VR csomagot. Egyedül Japánban érhető el a fejlesztés, ugyanakkor a gyártó már jelezte, hogy hamarosan feltöltik a készleteket.

A kereslet megugrása egyértelműen a Half-Life: Alyx című, kizárólag VR-ra fejlesztett játéknak köszönhető, amely egyébként ingyen jár az Index VR mellé. Ugyanakkor a Valve már korábban közölte, hogy a program más SteamVR-t támogató VR headsettel is futni fog, tehát nem kötelező ragaszkodni a házon belüli fejlesztéshez.

Arról egyébként nincs adat, hogy a Valve mennyit gyártott az Index VR-ből. Valószínűleg nem sokat, hiszen a PC-n a VR valahogy nem igazán akart működni, ellentétben a mobil megoldásokkal, vagy a rendkívül speciálisan kezelendő PlayStation VR-ral. Ugyanakkor az a tény, hogy egy játék el tudja adni a teljes készletet, lényegében jelzi, hogy lenne kereslet a technológiára, ha érkezne hozzá életképes tartalom. Ha a Half-Life: Alyx önmagában nem is oldja meg az alapproblémát, egyértelmű jelét adja annak, hogy a szórakozást biztosító szoftverekbe kellene a mostaninál sokkal több pénzt fektetni.