Magyarországon is egyre népszerűbb az esport

Az Egymillióan a Magyar Esportért (Esportmilla) 2015 októberében első alkalommal készítette el a Magyar Esport kérdőívet, melynek legfőbb célja a magyar fiatalok és az elektronikus sport játékok, valamint esport közvetítések kapcsolatának felmérése volt. A közel kétezer kitöltő 96%-a 10-45 év közötti férfi, amely tökéletesen lefedi az elektronikus sportok iránt érdeklődők célcsoportját. A kutatás az egész hazai játékos közösségre nézve reprezentatív.

Három érdekességet tudunk megemlíteni a felmérésből:

  • A kitöltők 85%-a mindennap játszik, több mint felük napi 3-6 órát tölt valamilyen esport játékkal
  • A kutatásban részt vettek negyede legalább napi 1-2 órán át néz valamilyen esport közvetítést
  • 76%-uk költ pénzt rendszeresen esportra

További részleteket az alábbi infógrafikán találhattok meg:

A Nielsen 2015-ös kutatása szerint a fiatalok átlagosan több mint 3 órát töltenek el a televízió előtt. Ettől nem sokkal marad el az Esport kérdőív eredménye, a kitöltők több mint 27%-a naponta legalább 1-2 órát tölt valamilyen esport közvetítés nézésével. A legnézettebb esport játékoknál szintén a Counter-Strike és a League of Legends a legnépszerűbb. A megkérdezettek 62%-a ráadásul a magyar nyelvű közvetítéseket részesíti előnyben, ¾-ük pedig örülne, ha a jövőben még több játékból lenne anyanyelvi kommentár.

Azóta történt

  • Hazai e-sport körkép

    A hazai e-sport játékosok közel fele tervez versenyszerűen játszani a közeljövőben.

Előzmények

  • Dokumentumfilm az eSport leggazdagabb szereplőiről

    A több mint egyórányi videóban betekintést lehet nyerni a legsikeresebb játékosok életébe.

  • A magyar eSport 15 éve

    Hazánk játékosai lassabban és nehezebben tudtak bekapcsolódni a nemzetközi vérkeringésbe, de volt egy évtized, amíg nyitva voltak a kapuk.

  • 15 év eSport

    Az 1990-es évek óta ülünk a monitorok előtt, hajszoljuk a győzelmet és az azzal járó dicsőséget. Honnan indult mindez, mik alakították és milyen jövőt vázol?