Mafia II - friss információk

A hétvégén megjelent néhány friss kép után információkkal és újabb látnivalókkal jelentkezik a Mafia II egy cseh magazinban lehozott előzetesnek köszönhetően.

A Mafia második része nem az előd történeti vonalát viszi tovább, ergo nem szükségesek különösebb előismeret ahhoz, hogy gondtalanul szórakozzunk. A sztori két karakter körül bonyolódik, habár csak a második világháborúból visszatérő Vito lesz játszható, de a történetben a másik főhős, Joe is komoly szerepet fog kapni.

Az újságírók beszámolója szerint - akik egyébként testközelből is ismerkedhettek a produktummaé - az autók törésmodellje hihetetlenül részletes lesz, már-már a Burnout Paradise-hoz hasonlatosan. A járműveket időről-időre fel kell majd tankolni, s le is mosathatjuk őket, hogy megszabaduljunk az út során rárakodott mocsoktól.

A pénznek fontos szerepe lesz, új ruhákat vehetünk, hogy lerázzuk az üldőzőinket, illetve az éttermekben kedvünkre teletömhetjük karakterünket, hogy újult erővel állhasson neki a harcoknak.

A cselekmény helyszínéül a San Francisco által inspirált fiktív Empire City szolgál majd, számtalan egyedi negyeddel, s nagyjából kétszer akkora területtel, mint az első rész városa.

Az újságírók szerint a megjelenés 2009 tavaszán, esetleg kora nyarán lehet esedékes, s elsőként a PS3-ra és Xbox360-ra érkezik majd a Mafia II, majd néhány héttel később PC-re is megjelenik.