Macskaszimulátor: A kecske és medve után most cicabőrbe bújhatunk

Tegye fel a kezét, akit meglepetésként ért a dolog. Mióta a Coffee Stain Studios hivatalosan is kiadta a kecskeszimulátort, valami beindult. A játékosok odáig vannak az ötletért, viszik, mint a cukrot (Jelenleg a Goat Simulator a harmadik legjobban fogyó játék Steamen), a kiadók pedig sorra jelentik be a különféle állatszimulátorokat. Nemrég mutatták be a medveszimulátort (Bear Simulator), most pedig itt a legújabb, a macskaszimulátor (Cat Simulator).

A macskaszimulátort a Game Teams Studio készíti, mégpedig a Unity Engine felhasználásával. A készítők elindították a program Kickstarter, valamint Steam Zöld Út kampányát is. A Cat Simulatort a kecskeszimulátor mintájára külső nézetből irányíthatjuk majd. A dolgunk az lesz - mily meglepő -, mint egy macskának: egereket és patkányokat üldözhetünk, fára mászhatunk, ennünk kell, aludni, dolgunkat végezni, magyarán testközelből ismerhetjük meg egy macska mindennapjait.

Cicánk külsejét testre szabhatjuk, lesznek feloldható macska-képességeink, ráadásul többjátékos mód is, melyben megismerkedhetünk más négylábúakkal, mindezt pedig Oculus Rift támogatás teszi színesebbé. A készítők 20.000 dollárt szeretnének összegyűjteni, ebből pedig a program elkészültéig a stúdió fenntartásának költségeit, valamint a Unity Engine licencdíját fizetnék ki. Mindemellett a játék grafikáján, hanghatásain és a modelleken is finomítani tudnának.

A macskaszimulátor PC-re, Macintoshra, Androidra és iOS-re fejlesztik, megjelenésről eddig nincs információ.

Azóta történt