Lords of the Fallen: Bemutatkozó animáció

Lords of the Fallen címmel egy külső nézetben játszható szerepjáték készítésébe fogott a Deck13 csapata, melyet a The Witcher című játék volt producere, Tomasz Gop is erősít. A Gamescom 2013 rendezvényen mutatták be a program első videóját, ami egy komputeres animációval készült film, vagyis CGI. Maga a játék első pillantásra hasonlítani fog a Dark Souls című alkotásra, azonban a készítők szerint itt nem csak egy hack & slash akciójátékot fogunk kapni.

Elmondásuk szerint a legtöbb harc egy-az-egy-ellen típusú összecsapás lesz, melyben fontos szerep jut a másik fél kiismerésének. Meg kell találni annak gyenge pontját, rá kell jönni, hogyan tudjuk őt legyőzni. Amennyiben vakon nekirohanunk az ellenfélnek, általában másodpercek alatt hullaként fogjuk végezni. Érdemes tartani a távolságot, félreugrani a csapások elől és a sebezhető pontjaikon vagy pillanataikban támadni az ellenfélre.

Azt is elmondták, hogy a Lords of the Fallen tele lesz kihívásokkal, de közel sem annyira büntető formában, mint a Dark Souls. Persze aki szeretné, az választhatja a nagyobb nehézséget, ekkor a jutalom is ennek megfelelő lesz. Viszont a tapasztalatlanabb játékosok is megtalálhatják a megoldásokat, a program segítséget nyújt számukra tippek formájában. A teljes interjú elolvasható a forrásoldalon.

A Lords of the Fallen című szerepjáték a következő generációs hardverekre készül, így csak PC-re, PlayStation 4-re és XBOX One-ra lesz elérhető. A program megjelenése a jelenlegi tervek szerint 2014-ben várható, kiadója pedig a City Interactive lesz.

Azóta történt