LittleBigPlanet: a Sony elégedett

A Sony Computer Entertainment Europe PR főnöke, David Wilson szerint a LittleBigPlanet sikeresen megcáfolta a videojátékipar azon gyakran megmutatkozó trendjét, mely szerint az innovatív játékok remek kritikusi fogadtatás követően megbuknak az eladások terén.

A Media Molecule játéka az első hetében a negyedik helyen végzett a brit szoftvereladási listán, Wilson pedig ezt különösen jó teljesítménynek tartja.

"Az év egy másik felében egyértelműen első lett volna. Rendkívül gyorsan változnak a dolgok az évnek ebben a felében, amit a lista is jól tükröz: november hetedikén 47 új cím jelent meg, köztük olyanok, amelyek nagy eséllyel pályáznak a karácsonyi szezon legnépszerűbbjének járó titulusra" - mondta Wilson.

A PR főnök különösen örül annak, hogy a LittleBigPlanet teljesen új IP-ként csupán három folytatástól, a Gears of War 2-től, a FIFA 09-től és a Fallout 3-tól "kapott ki" az első héten.

Nem meglepő módon a kritikusi oldalról is rendkívül elégedettek a Sony-nál a játékkal, hiszen az LBP egészen remek pontszámokat kapott.

"Nagyon elégedettek vagyunk a LittleBigPlanet fogadtatásával - azt hiszem ez az eddigi legmagasabbra értékelt játékunk 95-ös Metacritic átlaggal, és 10/10-es valamint 100 százalékos pontszámok sokaságával."

Utóbbihoz a napokban a Gamer365 is CSATLAKOZOTT - a Media Molecule kiváló platformere jó eséllyel pályázik akár az Év Játéka címre is.