Limbo - Az elveszett testvér nyomában

A Limbo egy érdekes platform-puzzle játék lesz, melyben egy világító szemű kisfiút alakítunk, akinek a kishúgát keresve egy titokzatos és veszélyekkel teli világon kell átküzdenie magát.

A grafika első látásra kicsit furcsának tűnik, hiszen egy titokzatos, fekete-fehér (Bár inkább fekete-szürke) környezetben játszódik, ahol a hátborzongató háttérzajokon és hangeffekteken kívül semmilyen egyéb hangot sem hallhatunk. A művészi jellegű grafika és az ijesztő hangok egyedi atmoszférát teremtenek a játéknak, ami fogságba ejti azokat, akik kipróbálják.

Maga a játék tulajdonképpen egy ügyességi és puzzle elemekkel bővített platformjáték lesz, ahol a beépített fizikai rendszerre épülő fejtörők segítségével nyithatjuk meg a továbbjutáshoz vezető utat. Nagyon veszélyes környéken járunk, ügyesen álcázott, halálos csapdák lesnek ránk minden sarkon, melyek között megtalálhatunk karókkal teletűzdelt vermeket, medvecsapdákat, fűrészes pengéket és hasonló vendégmarasztaló kellékeket.

Maguk a megoldandó feladatok elsőre egyszerűnek tűnnek, egyszer egy dobozt kell arrébb rakni, máshol egy kart meghúzni, de nagyon gyorsan bonyolulttá válhat a helyzet. Még ha rá is jössz a pontos megoldásra, menekülés közben újabb és újabb kellemetlen helyzettel találod szembe magadat, és az eddig betonbiztosnak gondolt stratégia máris elbizonytalanodik.

Pontosan időzített ugrásokra lesz szükséged, miközben a platformok leomlanak alattad menekülés közben, vagy falból előlökődő hegyes karók között lavírozva kell menekülnöd, miközben a helységbe - vagy gödörbe - betör a víz a leomló platformok nyomán, és folyamatosan tölti meg a helyet, így sok időnk nem lesz gondolkodni. Az alábbi videóban láthattok egy kis gameplay videót a játékból, ahol bemutatják az egyik egyszerűbb pályát:

A Limbo 2010-ben jelenik meg, kizárólag PC-re.

Azóta történt

  • Limbo - Fejlesztői napló

    A PlayDead Games producere, Mads Vibroe beszél a játék megalkotásáról, az elképzeléstől a megjelenésig.

  • Holnap jelenik meg a Limbo

    A Playdead által fejlesztett XBOX-exkluzív platformjáték holnap kerül fel az XBOX Live Arcade rendszerére.