Level 5 - az új bejelentések

A

Level 5 gárdája néhány hete igérte meg, hogy hamarosan új bejelentésekre kerül majd sor: egészen pontosan négy új játékról rántották le a leplet az aktuális Famitsu megjelenésével.

Az első - és talán leginkább érdekes - bejelentett játék a Ninokuni. A 2009-ben Nintendo DS-re megjelenő játéknak két különlegessége van. Az első, hogy a játékban szereplő animációkért nem más felelős, mint az a Studio Ghibli, akik szinte az összes Hayao Miyazaki-animét elkészítették: a hazánkban is vetített Vándorló Palota vagy a Chihiro Szellemországban, netán a Mononoke Hime juthat elsőre eszünkbe. A másik érdekesség, hogy a játékhoz egy valódi könyvet csomagolnak majd, amelyben varázslatok és azokkal kapcsolatos információk lesznek: a könyvet a játékban való továbbjutáshoz kell majd használnunk. A Level 5 tervez egy nagykonzolos változatot is a játékból, a célplatformot még nem döntötték el. Hogy milyen gépre érkezik majd, az attól függ, hogy melyik képes újdonságot hozni a DS változatot már ismerők számára.

A fenti játék számíthat majd az asztali konzolos megjelenésre, a három másik felfedett viszont nem feltétlenül: ezek az Inazuma Eleven 2 (DS), a Cardboard Senki (PSP) és az Ushiro (PSP). Az első a viszonylag sikeres foci/szerepjáték koktél folytatása, a második pedig egy magának új stílust teremteni kívánó szerepjáték, amelyben a főszereplő robot egy csupa kártyából álló világban kalandozik. Szerepjátékot szerepjáték követ, hiszen az Ushiro is ebbe a stílusba tartozik: itt egy Shinigamit ( a nyugati látásmódhoz leginkább "A Kaszás" kifejezés áll közel) irányítunk, aki a halál szélén álló emberek sorsán enyhít - a történet ennek megfelelően nem annyira ígérkezik majd vidámnak.

Mind a négy játék 2009-ben jelenik meg Japánban, a fent említett platformokra: a legalább angolul kommunikáló változatok bejelentésére - és bővebb információkra - még várhatunk.