Lenovo blog: a Lenovo Y Kupa győztesei

Hétvégén, a PlayIT-en zajlott a Lenovo nagyszabású esport rendezvényének döntője. A kétmillió forint összdíjazású Lenovo Y Kupán a legjobb hazai Counter-Strike:Global Offensive és League of Legends játékosok mérték össze tudásukat. Az elődöntőket a korábbi budapesti, debreceni, szegedi és pécsi rendezvényen tartották, a most pedig a kétnapos, őszi, budapesti PlayIT-en csúcsosodott ki a történet a döntőkkel, ahol a négy-négy nyertes csapat mérkőzött meg egymással a végső győzelemért.

A CS:GO végső döntőjében a Control Gaming és a Fury Gaming EU feszült egymásnak. A színvonalas és izgalmas meccs sokkal szorosabb volt, mint amilyennek a Control 2:0-s győzelméből sejteni lehet. Aki elmulasztotta a mérkőzést, a lebonyolító The War Room Youtube csatornáján megnézheti.

A League of Legends fináléban a budapesti elődöntőn diadalmaskodó Team Horizon Reapers vívott meg a debrecenben első helyet szerző WiLD Multigaming csapatával, tehát olyan volt a finálé felállása, mint mostanában minden nagyobb hazai LoL versenynél. Szoros küzdelemben, 1:1 állás után csak a végső, harmadik körben avattak Lenovo bajnokot: a THR-esek örülhettek a győzelemnek és a vele járó, félmillió forintos díjnak.

Gratulálunk a Lenovo Y Kupa résztvevőinek és nyerteseinek! Bízunk benne, hogy a Lenovo hagyományt teremt ezzel, és más gyártók is követik majd hasonló esport rendezvényekkel.

Azóta történt