Lemondott a japán Xbox főnök

Nem egészen 3 hónapja lehet kapni Magyarországon és több régióban a Microsoft újgenerációs konzolját. Az egyik legérdekesebb premier minden bizonnyal Japánban volt, ugyanis nem meglepő módon alig néhány vásárlót érdekelt az Xbox One. Sejteni lehetett, hogy nem lesz túl népszerű a Playstation hazájában a One, de most végre már konkrétumokat is megtudhatnak az érdeklődők.

A szigetországban a megjelenés óta kevesebb mint 40 ezer, egész pontosan 38 461 darab Xbox One-t adtak el, ami finoman szólva is elég gyenge teljesítmény. A gyenge mutatóknak meg is lett az első komolyabb következménye, lemondott ugyanis Takashi Sensui, aki az Xbox Japán részlegét vezette. Sőt úgy tűnik, hogy az országot is elhagyja, és a Microsoft amerikai részlegénél fog dolgozni.

Azóta történt

Előzmények

  • Xbox Live bemutató

    Tizenkét éve már, hogy szinte szünet nélkül üzemel az Xbox Live, és 50 millió játékosnak nyújt napi szórakozást. Áttekintjük, mit kínál a szolgáltatás Xbox One konzolon.

  • Xbox One magyarországi premier: mi változott?

    Szeptember 5-én, azaz most pénteken Magyarországon is hivatalos forgalmazásba kerül az Xbox One. Ebben a cikkben áttekintjük, mire számíthatnak a hazai vásárlók.