Leépítések a THQ-nál

A Paradigm Entertainment, a Mass Media, a Helixe, a Locomotive Games és a Sandblast Games fejlesztőstúdiók működését szüntette meg a THQ a kiadó átszervezési procedúrájának keretében.

A leépítés további két másik stúdiót, a Rainbow Studios-t és a Juiced Games-t is érinti, innen munkaerőt küldtek el, erősítette meg a THQ sajtószóvivője a Gamespot-nak. Az elbocsátottak pontos számáról egyelőre nem szolgáltak információval az illetékesek.

A hivatalos indoklás szerint a gazdasági környezet miatt volt elsősorban szükség a komoly átszervezésre, annak érdekében, hogy a kiadó négy-öt év múlva is nyereséges legyen

A Paradigm a THQ égisze alatt a Stuntman: Ignition-t hozta tető alá, korábban pedig a The Terminator: Dawn of Fate-n és a Terminator 3: The Redemption-ön dolgozott az Atarinál. A Mass Media nevéhez az elmúlt évek viszonylatában a Full Spectrum Warrior és Full Spectrum Warrior: Ten Hammers PS2-es verzióit kapcsolhatjuk, míg a Helixe elsősorban Pixar adaptációkat, például a The Incredibles, a Ratatouille, a Cars, és a Wall-E jegyzett. Szintén a bezárták a Locomotive Games-t, ők a Destroy All Humans! Big Willy Unleashed Wii-re szánt verzióján munkálkodtak. A Sandblast Games leginkább a kurrens generációra koncentrált a Destroy All Humans! Path of the Furon révén.