Lara Croft and the Guardian of Light: Steam DRM-el PC-n

A Crystal Dynamics egyik embere, Karl Stewart bejelentette, hogy a csak letölthető formában elérhető Lara Croft and the Guardian of Light című játékuk PC verziója a Steam DRM megoldásával lesz felvértezve a kalózok ellen.

Az új Lara Croft játék a Steam-en keresztül lesz beszerezhető PC-re, ami Karl Stewart szerint a legmegfelelőbb platform az online játékokhoz. Elmondása szerint  jelen esetben azért fontos a kalózkodás elleni védekezés, mert Lara Croft nagyon népszerű karakter, az érdeklődés a róla szóló játékok iránt óriási, így azok a kalózoknak is potenciális célpontot jelentenek.

"Ha visszatekintünk a Tomb Raider játékok múltjába, és hogy mekkora számban töltötték le azok kalózverzióit, láthatjuk, hogy mennyi követője van a sorozatnak. Felmegyek valamelyik torrent oldalra, és azt látom, hogy az első 48 óra alatt már több, mint 400.000 letöltést számlálnak. Őrület."

Hozzátette még azt is, hogy mivel a Tomb Raider-ek alapvetően egyszemélyes játékok voltak, így most is megvan annak a kockázata, hogy a játékosok azt mondják: "Soha nem akartam igazán az online móddal játszani, csakis egyjátékos módban szeretném a játékot végigjátszani.". Bár a játékot nem szükséges online módban játszani, de ezt a kockázatot le szeretnék csökkenteni a DRM alkalmazásával.

A Lara Croft and the Guardian of Light PC-re, XBOX360-ra és PS3-ra egyszerre jelenik meg a nyár folyamán, egységesen 15 dolláros (1200 MS Pont XBOX360-on) áron.

Azóta történt

Előzmények