Lara Croft and the Guardian of Light: Első képek és konkrét infók!

Nem is tudom, hogyan kezdjem el, mert - Tomb Raider és Lara Croft rajongóként - elég nagy sokként ért, mikor megpillantottam a Lara Croft főszereplésével készülő új játék első képeit.

A Lara Croft and the Guardian of Light címen érkező játékot a Crystal Dynamics fejleszti, és ez lesz az első rész a sorozat történelmében, amelyet többjátékos módban is játszhatunk. Korábban a fejlesztők elmondták, hogy teljesen átformálják a sorozatot, eddig soha nem tapasztalt, újfajta játékélményt ígértek, és a képek alapján ezt be is tartották:

Lara Croft and the Guardian of Light: Első képek!

A játék a legújabb információk szerint idén nyáron jelenik meg (Június 30. körül), és csak digitális formában lesz beszerezhető - mint ahogyan azt korábban már megírtuk. A játék izometrikus nézetben, fix kameraállásban lesz játszható, Lara mellett egy másik irányítható karakter is helyet kap a játékban, ő lesz Totec, egy maja törzstag. Nagy szerepet kapnak a különféle kooperatív módban megoldható puzzle feladatok, csapdák és egyéb érdekességek. Larával például magasabb helyekre úgy juthatunk fel, hogy Totec a feje fölé tartja a pajzsát, és arról ugrunk el, míg Totec nagyobb szakadékokon a Lara által viselt csáklya kötelén egyensúlyozva tud átmenni.

Mielőtt a Tomb Raider rajongók elszörnyülködnének a képek láttán, hogy egy - első ránézésre mindenképpen - Diablo-klónnak tűnő játékot csináltak Lara Croft kalandjaiból, hagy nyugtassak meg mindenkit, hogy a Guardian of Light című Lara Croft játék nem a Tomb Raider 9! (Nekem konkrétan egy több mázsás kőtömb szakadt le a mellkasomról, miközben egy másik oldalon ezeket a sorokat olvastam).

A Tomb Raider Chronicles oldalán lévő információk szerint ugyanis a Crystal Dynamics jelenleg két Lara Croft játékon is dolgozik. Az egyik lesz a cikkben tárgyalt Guardian of Light, ami 2010. nyarán fog érkezni PC-re, csak letölthető formában, a másik pedig a Tomb Raider széria folytatása, ami várhatóan 2011-ben érkezik PC-re és Next-gen konzolokra egyaránt.

Szóval akit a képek első szemrevételezésekor egy esetleges szívinfarktus vitt el, attól elnézést kérek, előszörre bennem is megállt egy percre az ütő.

Azóta történt

Előzmények