Kudo Tsunoda: Meg vannak számlálva a PC-s FPS játékok napjai

Kudo Tsunoda, aki a Microsoft XBOX360-as konzoljához hamarosan megjelenő mozgásérzékelő kontrollert, a Kinect-et tervezte, egy Gameinformer-nek adott interjújában tett egy érdekes kijelentést. Szerinte a PC-re kiadott FPS játékok napjai meg vannak számlálva, ugyanis miután a játékosok látták, hogy mire képes a Halo: Reach konzolon, többé nem akarnak majd PC-n FPS játékokat játszani.

"A Halo készítői csodálatos munkát végeztek, amikor is ezt az első személyű lövöldözős játékot kizárólag konzolokra készítették el, ezt látva most már senki nem akar többé FPS játékokkal PC-n játszani," - mondta Kudo Tsunoda.

Hozzátette, hogy bár az FPS játékok PC-n kezdték a fejlődésüket, de már a kezdetektől fogva próbálták portolni ezeket a lövöldözős játékokat konzolokra is.

"Akkor is ugyanazt mondogatták az emberek, amit most a Kinect-tel kapcsolatban - "Soha nem lesz hozzá elég érzékeny, hogy ezt tudja csinálni", vagy "Soha nem fog egy FPS játék elég szórakoztató lenni konzolon" - ezt a műfajt billentyűzetre és egérre készítették, ezért ez lenne a módja annak, ahogyan játszani kellene az ilyen játékokkal."

Kudo Tsunoda szerint a Halo: Reach azért is kiemelkedő alkotás, mert kifejezetten egy konzolokra készült FPS játékról van szó. És pont ezért is nyújt olyan kiemelkedően jó játékélményt, hogy még a PC-sek is megirigyelhetik.

"Mindaddig, amíg a már létező lövöldözős játékokat egyszerűen csak átportolták konzolokra, addig nem is nyújthattak olyan szórakozást, mint PC-s társaik. Természetesen, hiszen azokat PC-re készítették."

A Kinect tervezője azzal zárta mondandóját, hogy a Microsoft XBOX360-as konzoljához készített mozgásérzékelős kontrollerrel és a kifejezetten ahhoz készült programokkal is ugyanez a helyzet. Ha egy XBOX360 kontrollerre írt játékba beteszik a Kinect támogatását, akkor sem fogja ugyanazt a kiemelkedő játékélményt biztosítani, mintha egy direkt hozzá írt programmal játszanánk.

A Kinect november 10-től lesz kapható Európában.

Azóta történt

Előzmények