Kojima: félreértettek

Emlékeztető: Kojima az angol EDGE magazinnak beszélt arról, hogy a PS3 technológiai korlátainak helytelen felmérése miatt az MGS4 csapat nem tudta megvalósítani az eredeti álmait. Most azt mondja, hogy ő tulajdonképpen nem így értette, sokkal finomabban fogalmazott, a véleményét pedig kiragadták a szövegkörnyezetből.

Elveszett jelentés?

A szituációt egy repülő autó feltalálásához hasonlítja. Ha valaki bejelentene ilyesmit, sokan feltételeznék, hogy az autó repül, tehát hangsebességre is képes, és még az űrbe is ki lehet jutni vele. A furcsa hasonlatokat szívesen használó Kojima itt von párhuzamot a Playstation 3-mal, és az MGS4-el: az űrbe nem lehet kijutni vele, de egy repülő, hangsebességgel száguldó autó még így is fantasztikus.

A tanulságot minden esetre levonta: a jővőben óvatosabb lesz, leginkább annyit mond csak, hogy "a Metal Gear Solid 4 a legjobb", de lehet, hogy egyáltalán nem ad többet interjúkat - az utóbbi kijelentésnél már mosolygott, így valószínűleg viccnek szánta.

Kojima nem először akaszt bajszot a játéksajtóval, a Metal Gear Solid 3 megjelenése előtt a "hanyag és felkészületlen" japán újságírókra panaszkodott.