Kiváló interjúk a videójátékos piac hazai képviselőivel

A hungame.blog 2022 évvégén felkeresett számos hazai játékfejlesztőt és a videójátékokhoz kapcsolódó területek képviselőit, hogy meséljenek arról hogy telt az elmúlt időszak és mik a tervek a jövőre nézve. Ezeket gyűjtöttük most össze.

Hirdetés

Viszonylag ritkán szoktunk beszámolni más hazai sajtóorgánumok cikkeiről, de ezúttal egyértelmű, hogy miért tesszük ezt meg: a hungame.blog az elmúlt időszakban rengeteg hazai játékfejlesztőt és az iparághoz máshogy kapcsolódó szakembert interjúvolt meg, egy óriási rést betömve ezzel. A végeredmény pedig véleményünk szerint kiváló lett, úgyhogy bátran ajánljuk az alábbi anyagokat:

 1. Comondor Studio: Interjú Pápai Bencével a PUT PUD játékok fejlesztőjével, apa-fia fejlesztésről, univerzumépítésről, és a Macskák Szigetéről.
 2. Para 51 Games: Parázsó Csaba mesélt nekünk a készülő horror survivor játékukról, maximalizmusról és az elnyert Epic Megagrants díjról.
 3. Elder Games: Tarsoly Ede mesélt a sci-fi és fantasy játékaikról, lelőtt projektről és a háború hatásairól.
 4. Teleport Games: Gonda Zoltán mesél a Newcomer-ről, évtizedes fejlesztésekről és az AI generált tartalmak felhasználásáról.
 5. The Wild Gentlemen: Varga Bálint Bánk mesél a Chicken Police utóéletéről, bővülésekről és az új fejlesztésekről.
 6. Glasscannon Studio: Takács Péter mesél a Carebotz utóéletéről, a Land Above Sea Below fejlesztéséről és a Big Indie Pitch megnyeréséről.
 7. Game Craft: Vári Róbert mesél az Unreal tanfolyamairól, illetve a Neocore-nál és a Digic-nél betöltött szerepéről.
 8. Sugarpunch Games: Rábel Katalin mesélt a készülő Behind the Beyond játékukról, magyar népmeséről és a kickstarter kampányukról.
 9. Zen Studios: Györkei Ákos marketingigazgató mesél az elmúlt évek játékairól, a Pinball FX szériáról és az Embracer Group-os felvásárlásukról.
 10. Eltűnt Budapest: Handler Balázs mesél a projekt állapotáról, a nemzetközi bemutatkozásukról és hogy mi várható idén.
 11. Meaty IceCream: Mürkl Márió mesél a HYDE-ről, a Project LiFE-ról és a techdemóiról.
 12. Chaos Systematic: Szalai Márton mesél a Nebula-ról, két fős fejlesztésről és egy rendkívül sikeres Kickstarter kampányról.
 13. Gameloft Budapest: Szegedi Anita mesél a Dragon Mania Legends-ről, gamejam-ekről és hogy milyen egy világméretű cégnek a része lenni. 
 14. Putnai Csaba: A fejlesztő mesél a BOB: a thousand lives játékáról, az Indie of the Year helyezésről és a Steam árnyoldaláról.
 15. Fubenalvo: Várady Zsolt mesél a Neon Wings-ről, a Neon Code folytatásáról és a The Wild Gentlemen-nél betöltött szerepéről.
 16. Treehouse Ninjas: Pócza Zoltán alapító mesél az outsourcing stúdióról, CD Projekt Red és Bethesda projektekről és a kis stúdióméret előnyeiről.

Ezúton is további jó munkát kívánunk a hazai játékfejlesztőknek, videójátékokkal foglalkozó szakemberknek, illetve a hungame.blog munkatársainak! Várjuk a további interjúkat!

Azóta történt

Előzmények