Kingdom Come: Deliverance - Három epizódra lesz bontva

Nagyjából egy hónappal ezelőtt jelentette be a Warhorse Studios, hogy Kingdom Come: Deliverance címmel egy középkorban játszódó, teljesen nyílt világgal rendelkező, FPS nézetből játszható RPG készítésébe fogtak, melyet majd a CryEngine fog meghajtani. Valódi következő generációs szerepjátékot ígértek, ennek megfelelően csak PC-re, PS4-re és XBOX One-ra jelenik meg a program - már ha sikerül összeszedniük rá Kickstarteren a kellő mennyiségű pénzt.

A stúdió fő támogatója ugyanis kikötötte, hogy csak abban az esetben hajlandó nekik biztosítani a kellő mennyiségű pénzt, ha annak legalább egy részét összegyűjtik Kickstarteren, ezzel bizonyítva számára, miszerint valóban van igény a játékra. A készítők 300.000 fontot szeretnének összeszedni, amennyiben ez nem sikerül február 20-ig, úgy a projektnek lőttek, mert nem tudják elkészíteni a programot, maguktól ugyanis nem bírják fedezni a fejlesztés költségeit.

A Warhorse Studios leírta a Kickstarter oldalán, hogy a Kingdom Come: Deliverance című játék három epizódra bontva lát majd napvilágot, melyek mindegyike nagyjából egy 9 négyzetkilométernyi területen játszódik, valamint 30-nál is több játékórát biztosít. Később, ha megjelenik az Act II, azzal az Act I pályáin is új küldetéseket fogunk kapni, vagyis nem szimpla DLC-ről beszélhetünk.

Mindhárom epizód egy önálló játéknak fogható fel, de a készítők elmondása szerint ez nem fog minden alkalommal 60 dollárunkba kerülni. Ők úgy tervezik, hogy nagyjából 35 dollárt kérnek epizódonként, vagyis a teljes játékért összesen 105 dollárt kell majd fizetnünk. Ezért legalább 70 órányi játékidőt, nagyjából 30 négyzetkilométernyi, szabadon bejárható területet és rengeteg küldetést fogunk kapni.

A játéknak semmi köze nem lesz a szerepjátékokban látott fantasy világokhoz, vagyis nem lesznek benne orkok, varázslók, sárkányok és egyéb mítikus lények. Színtiszta, valósághű középkori környezetben kalandozhatunk majd, korabeli fegyverekkel és öltözékben, emberi ellenfelekkel fogunk harcolni, de természetesen attól még képességeink és tulajdonságaink fejlődnek, így végsősoron RPG-ről beszélhetünk.

A készítők elmondása szerint, amennyiben sikeresen zárul a Kingdom Come: Deliverance című program Kickstarter kampánya, úgy a végleges játék körülbelül 2015. negyedik negyedévében jelenik majd meg, PC-re, Macintosh-ra, Linuxra, PS4-re és XBOX One-ra.

Azóta történt

Előzmények