A Kinect előállítási költsége 56 dollár

Egy érdekes jelentés látott napvilágot nemrég az EE Times nevű oldalon, miszerint a Microsoftnak összesen 56 dollárjába kerül (Ami = 35 GBP, vagy 11.310 HUF) minden alkatrész beszerzése, ami egy Kinect összeállításához szükséges. Figyelembe véve, hogy az új kontroller végleges felhasználói ára 150 USD (Ami = 93 GBP, vagy 30.295* HUF), a vállalatnak majdnem 100 dollárnyi tiszta bevétele származhatna minden egyes eladott Kinect után csak az anyagköltséget figyelembe véve.

Az elemzés szerint a Kinect két áramköri panelből áll (Egyiket láthatjátok itt a képen), mellette négy mikrofont, egy infravörös kamerát, két mozgásérzékelőt, és egy pár egyéb alkatrészt tartalmaz, melyeknek az összesített beszerzési ára nem haladja meg a végleges termék 30%-át sem. A teljes alkatrészlistát megtekinthetitek a forrásoldalon.

* = Nálunk a szokásos 1 USD = 1 EUR átváltás miatt kerül 30K helyett 42K-ba a Kinect.

Azóta történt

Előzmények

  • Kinect - tesztek

    Amerikában elstartolt a Kinect, mostanra már számtalan teszt olvasható a gépről és a játékokról is.

  • Kinect élménybeszámoló!

    A Microsoft bemutatta a sajtó számára legújabb szerkezetüket, a Kinectet. Természetesen az eseményen a Gamepod is képviseltette magát, tapasztalatainkat pedig az alábbi cikkben elolvashatjátok.

  • Kinect: Játékbundle 200 dollárért

    Habár még mindig nem érkezett hivatalos ár a Microsoft-tól, a Kinect-et játékkal együtt 200 dollárért kínálják előrendelésre.