Két új kormányt mutatott be a Logitech

A Logitech nem arról ismert, hogy havonta mutatna be új kormányszetteket, de amikor igen, akkor azokat általában nagy népszerűség övezi, a 2007-ben debütált G25 és a 2009-es G27 a mai napig a legkedveltebb kormányok egyikei, de jelenleg sajnos csak PC-vel és PlayStation 3-mal működnek, az aktuális konzolgeneráció egyik termékével sem. A gyártó viszont a mai napon hivatalosan is bemutatott két új kormányt, az egyik a PC-hez, PlayStation 3-hoz és PlayStation 4-hez tervezett G29 Driving Force, a másik pedig a PC-hez és Xbox One-hoz tervezett G920 Driving Force.

Logitech G29
Logitech G29 [+]

Mindkét periféria bőr borítású kormánykereket, ferde fogazású fogaskerekeket, duplamotoros erővisszacsatolást, acél golyóscsapágyakat, zománcolt alumínium kormányküllőket és acél pedálokat kapott. Természetesen a pedálblokk ezen eszközök esetén is különálló, a fékpedál kapott egy progresszív rugót, a gyártó szerint precíz és érzékeny fékezési élményt nyújt, a dedikált kuplungpedál pedig még élethűbbé teheti a szimulációt.

A váltó ezúttal sajnos nem része az alapcsomagnak, különálló kiegészítőként lehet majd megvásárolni. Maga az egység szintén nagyon minőséginek tűnik, acél váltókar és bőr borítás jellemzi, szimulátorozáshoz pedig ez is igen élethű érzést nyújthat, hiszen egy hatfokozatú, manuális váltóról beszélünk, amit lenyomás után lehet hátramenetbe helyezni.

Logitech G920
Logitech G920 [+]

A két eszköz várhatóan októberben jelenik meg Magyarországon, az ajánlott fogyasztói áruk jelenleg 399 euró, ami átszámolva körülbelül 125 000 forintot tesz ki, a váltó ára pedig 60 euró, ez körülbelül 18 000 forintnak felel meg.

Előzmények

  • DiRT Rally előzetes

    A Codemasters új autós játéka látszólag teljesen eltérő iskolát képvisel a sorozat korábbi tagjaihoz képest, egy valósághű, szimulátoros irányítással megáldott vérbeli ralis alkotáshoz lehet szerencsénk.