Késik az XCOM 2 PS4-es és Xbox One kiadása

Tavaly júniusban az XCOM 2-t kizárólag PC-re jelentették be, bár már akkor is sokan örültek volna, ha kiderül, később érkeznek a konzolos változatok. Az idei februári premier után szerencsére csak néhány hónapot kellett várni, míg a készítők bejelentették, hogy valóban jön a játék PS4-re és Xbox One-ra is. Az előzetes információk szerint a premier napja szeptember 9-én lett volna, azonban úgy tűnik, hogy ezt a dátumot a fejlesztők nem tudják tartani.

Szerencsére a késés mértéke nem túl nagy, a hónap elejéről csak a hónap végére, azaz szeptember 30-ra tették át a megjelenés napját. Az indok az ilyenkor szokásos, a Firaxis szeretne még egy keveset dolgozni a játékon, hogy az a lehető legjobb minőségben kerüljön ki a kezeik közül.

Azóta történt

  • 32. heti hírösszefoglaló

    Információkat kaptunk a Forza Horizon 3 kapcsán, tovább menetel a Rocket League, a The Witcher 3-ból is lesz Game of the Year Editiont kiadás és kicsit késik a konzolos XCOM 2.

  • Konzolokra is megjelent az XCOM 2 (PS4, XO)

    Kisebb késéssel ugyan, de végre a Sony és a Microsoft asztali gépein is játszható az XCOM széria folytatása.

  • Csak jövőre jelenik meg a Cuphead (PC, XO)

    Sajnos a csúszásra számítani lehetett, az utóbbi időben nem igazán hallatott magáról a játék.

  • XCOM 2 teszt (Xbox One)

    A PC-exkluzív új XCOM egy bő fél évvel később valahogy mégis létre tudott jönni Xbox-ra, hála a gyors technológiai fejlődésnek. Szerencsére konzolokon is jól muzsikál.

Előzmények

  • XCOM 2 teszt (PC)

    Egy olyan PC-exkluzív folytatás, ami hozza az elődök színvonalát, jó a sztorija, koherens, mégis rengeteg újat tud mutatni még a hardcore rajongóknak is. Néhány apró hibáját pedig meg lehet bocsátani.