Jövőre érkezik a Verne: The Shape Of Fantasy című pixelart kalandjáték

Aki kíváncsi a programra, annak érdemes lehet letöltenie a PC-s demót.

A Gametopia eredetileg anno 2020-ban jelentette be, hogy készül a Verne: The Shape Of Fantasy című, pixelgrafikás kalandjáték, amely többek között puzzle-platform elemekkel dobja majd fel a játékmenetet. A program egy sztori központú alkotás lesz, amelyet Jules Verne (Vagy ahogy nálunk ismert Verne Gyula) számos alkotása inspirált és ami egy alternatív 1888-ban játszódik. A különlegesnek szánt alkotás egy fantasztikus világban játszódik, ahol többek között feltűnik a Nautilus, Nemo kapitány és együtt fejthetjük meg Atlantisz titkait. A fejlesztők nemrég új kiadóra leltek az Assemble Entertainment személyében, így lényegében újra bejelentették nekünk a projektet, amelyhez megnézhetjük ismét a korábbi előzetes új változatát.

"Jules Verne fantasztikus regényei és azok hatása évtizedeken átívelő, és mi örömmel tisztelgünk e hihetetlen történetek előtt azzal, hogy interaktív élményként újragondoljuk őket, ahol a játékosok dönthetik el, mi történik ezután" - mondta Diego Adrada, a Gametopia vezérigazgatója és vezető fejlesztője.

A Verne: The Shape Of Fantasy valamikor 2023-ban érkezik PC-re (Steam, Microsoft Store), MAC-re, de pontosabb dátumot egyelőre még nem kaptunk a csapattól. Aki kíváncsi a játékra, annak érdemes lehet letöltenie a PC-s demót Steamről, így képet kaphatunk arról, hogy mire számítsunk a végső kiadásban.