Jön az új HoloLens és az új Xbox?

A Microsoft fejlesztései szempontjából jellemzően jól értesült Thurrott úgy tudja, hogy 2019-ben új HoloLens, míg 2020-ban új Xbox kerül bemutatásra.

A HoloLens esetében elvileg ez már a harmadik generációs verzió, köszönhetően annak, hogy a második megoldást végül törölték. A Thurrott információi szerint a fejlesztés Sydney kódnéven fut, és a következő esztendő első negyedéve van megcélozva az elérhetőség tekintetében. Utóbbi egyébként nem feltétlenül jelent publikus startot jelent, sokkal inkább a fejlesztőknek szánt előzetes verzióról lehet szó.

Az új HoloLens elvileg kényelmesebb lesz, és jobb holografikus kijelzőt is kapott, miközben a költségekből is sikerült lefaragni, ami állítólag jóval alacsonyabb árat is jelent.

Az új Xbox Scarlett kódnéven fut és 2020-ban kerülhet piacra leghamarabb. Ami érdekes, hogy a Thurrott információi szerint egy termékcsaládról van szó, nem pedig egy eszközről, vagyis akár több hardver is készülhet, de a konkrétumok még nagyon ködösek. Akár az is lehet, hogy az aktuális generáció egy újabb frissítése készül, ami kedvezne a Microsoft terveinek, amik nagyon előtérbe helyezik a visszafelé kompatibilitást.