Jön az előfizetéses, szinte mindent felkínáló Xbox szolgáltatás

A Microsoft ugyan elégedett lehet az Xbox One generáció eredményeivel, azt azért ők is látják, hogy a nagy rivális Sony mennyivel jobban teljesít a konkurens konzollal. Ezt nagyon nehéz ledolgozni, de a redmondi óriáscég elővette az Xbox All Access ötletét, amely gyakorlatilag egy szinte mindent felkínáló Xbox szolgáltatás.

A vállalat koncepciója szerint a felhasználónak mostantól elég lenne előfizetni, és majdnem mindent megkapna, ami a szórakozáshoz szükséges. A Microsoft két darab kétéves tervet kínál, az egyiket 21,99, míg a másikat 34,99 dollárért. Mindkettő része a már jól ismert Xbox Live Gold, illetve egy Xbox Game Pass szolgáltatás, utóbbi száznál is több játékhoz kínál hozzáférést (a Microsoft ígérete szerint ez a lista folyamatosan bővülni fog). A két csomag között a különbség az, hogy az olcsóbbikhoz Xbox One S, míg a drágábbikhoz Xbox One X konzol jár. Amennyiben lejárt a két év, az ügyfél a konzolokat megtarthatja, az szoftveres szolgáltatásokra pedig külön előfizethet.

A Microsoft nagyon érdekesen szabta meg az árakat, hiszen a meghatározott távon számolva olcsóbb az Xbox All Access szolgáltatást igénybe venni, mint külön megvenni valamelyik konzolt, és hozzá megrendelni a fenti előfizetéséket. Effektíve a vállalat az Xbox One S-t havi 2, míg az Xbox One X-et havi 14 dollárért biztosítja, és ugye a gép a két év letelte után megtartható.

Sajnos az egész egyelőre csak az Egyesült Államokban elérhető, ott is csak korlátozott ideig. Itt valószínűleg a vállalat csak felméri a lehetőségeket, hiszen ezt a fajta, alapvetően hűségre építő modellt nem alkalmazták még a konzoloknál, de más piacokon már bevált, tehát az alapkoncepcióval nem lehet gond, a kérdés inkább a hogyan. Minden bizonnyal az Xbox All Access az ünnepi szezon végéig fog tartani, majd az adatokat kiértékelve jövőre döntenek arról, hogy újraindítják-e, és ha igen, akkor milyen formában.