Jön a Futuremark DirectX 11-es benchmarkja

A Futuremark jelenleg vezető pozícióban van, amennyiben a PC-s sebességmérést vesszük figyelembe. Nem hiszem, hogy sok olyan PC-s játék őrült van, aki ne hallott volna a 3DMark-ról vagy a PCMark-ról. A Windows 7-tel eljött a DirectX 11, megjelent az ATI HD 5870, ami már teljesen ki is használja ezt, ideje lenne leváltani a 3DMark Vantage-ot. Az EXPreview munkatársai egy e-mailt írtak Oliver Baltuch-nak, a Futuremark Inc. elnökének a dologról, aki pár órával később már válaszolt is a kérdésükre.

Oliver annyit mondott, hogy nem oszthat meg információkat egy még be nem jelentett termékről a nagyközönséggel, azonban mindenkit a leghatározottabban biztosít arról, hogy keményen dolgoznak a programon. Így fogalmazott:

"Nagyon kemény ütemben dolgozunk, hogy csodálatos képi világot és fantasztikus kódot hozzunk létre, amivel továbbra is a technológiák kihasználásának élenjárói leszünk."

Az új program várhatóan nagyot fog szólni, azonban rossznyelvű egyének máris kétkedéssel állnak a dologhoz, mondván hogy azért késik a program, mert az nVidia kártyái még nem képesek az új DirectX-et futtatni. Majd ha kijön a Fermi, akkor kijön az új benchmark is, PhysX és NV-optimalizáltan. Hogy ebben mi az igazság, azt mindenki döntse el maga.

Azóta történt

  • Jön a 3DMark 11

    A Futuremark bemutatta népszerű benchmark programjának következő generációját, ami immár natív DirectX11 támogatással fog megjelenni.

  • 3DMark11: High Temple Tech Demo

    A Futuremark gőzerővel készíti a következő 3DMark programot, ami immár a teljes DirectX11 kihasználására és mérésére fog szolgálni.

Előzmények