Jön a Dragon Quest VII 3DS-re

Kedves jRPG rajongók, egy jó hírrel tudok szolgálni most nektek, hisz a napokban jelentette be a Square-Enix, hogy elkészül a Dragon Quest 7. részének a remake-je, 3DS-re.

Az eredeti kiadás 2000-ben jelent meg még az első PlayStation-re, sajnos azonban akkoriban nem adták ki Európában, így a régiózár miatt csak azok tudtak vele játszani, akik rendelkeztek NTSC jel fogadására alkalmas TV-vel. A játék két fejlesztő stúdiója, a Heartbeat és az ArtePiazza közül az utóbbi készíti el a 3DS verziót, az ő nevükhöz fűződik a korábbi Dragon Quest részek DS-re portolása, melyek szerencsére jól teljesítettek az európai piacon, így talán nagyobb az esélye, hogy ez a remake eljut hozzánk.

A Dragon Quest VII legendásan hosszú, több mint 100 óra játékidő csak a fő küldetés végigjátszása. Emellett maga a történet is lassú folyású, mely a világ újraépítéséről szól.

Sok információ egyelőre nem áll rendelkezésre, ami biztos, hogy Japánban jövő február elején már megjelenik a játék, melynek zenéjét a Tokyo Metropolitan Symphony Orchestra segítségével rögzítették. Természetesen Yuji Horii ismét ott áll az egész projekt mellett, ahogy azt teszi már 1986, az első rész megjelenése óta, vele együtt Akira Toriyama (a Dragon Ball sorozat atyja) is részt vesz a munkálatokban.

Azóta történt