Jön a Dolphin Emulator a Steamre

Bár a Valve nem zárja el a Steam platformot az emulátorok elől, azért a nagyobb sikert elért konzolok kapcsán nem megszokott, hogy engedélyezik az ilyen szoftvereket. Emiatt is érdekes hír, hogy a nyílt forráskódú Dolphin Emulator – korai hozzáférés mellett – a következő negyedévben elérhető lesz Steamen.

Maga a rendszer az egyik legstabilabb emulátornak számít, és a Nintendo GameCube, valamint Wii konzoljait képes emulálni. Papíron a Valve és a Dolphin Emulator fejlesztői nem is tesznek semmi rosszat, amikor elérhetővé teszik a programot a Steamen belül, ugyanis magukat a játékokat már nem szállítják vele. A fejlesztők szerint az alkalmazás csak egy eszköz, amely PC-n is képes futtatni az említett Nintendo konzolokra beszerzett, eredeti játékokat, sőt, olyan funkciókat is lehetővé tesz, mint például a magasabb felbontású textúracsomagok betöltése, a gyorsmentés támogatása, a nagyobb felbontásban történő leképezés, valamint a megnövelt képkockasebesség. Emellett a Dolphin beépített netplay képessége a helyi többjátékos módot is képes kiterjeszteni online szintre.

A fentieken túl a Dolphin Emulator a Steam Decket is támogatni fogja, ami komoly fegyvertény lehet a Valve számára, hiszen sokan használják a kézikonzoljukat retró élményparadicsomként.