Jól áll a SEGA szénája

Ha az egekbe nem is törnek, azért a SEGA most stabil anyagi helyzetet alakított ki magának, ami köszönhető az elmúlt évben megjelent játékaiknak.

- Az egyik legsikeresebb játékuk az oldalon már tesztelt SEGA All-Stars Racing Transformed, ami multiplatform címként lassan átlépi az egymilliós eladást, jelenleg 930.000 példánynál tart.
- Eddig 730.000 Football Manager talált gazdára Európában és az Egyesült államokban, továbbá több, mint fél millióan töltötték le az Apple AppStore-ból.
- A Yakuza 5 még nem mozdult ki Japánból, de már ott leszállítottak 580.000 példányt december 31-ig, valamint nagyon jó értékelést kapott a Famitsu-tól.
- A Phantasy Star Online 2 (szubj.: nem halt még ki a sorozat? Ezt meg kell nézni...) elérte az 1.7 milliós aktív felhasználói bázist.

A cég összesen 3 milliárd yen (32 millió dollár) profitot prognosztizált ez idő alatt, a legtöbb bevétel digitális disztribúción keresztül (20.5 milliárd yen) jött be. A Relic felvásárlása sokat nem változtatott a költségvetésen, reméljük, hogy az új stúdióval tudnak majd még újat alkotni, de egy-két régi címnek is elviselnénk egy folytatást (khm... Shenmue).

Azóta történt

Előzmények