John Carmack az Oculus VR technológiai vezetője lett

Az Oculus Rift egy olyan eszköz ami hosszú idő után először próbálkozik komolyan a virtuális valóság széles körben történő elterjesztésével. John Carmack pedig már a szerkezet bejelentése óta komoly érdeklődést mutat iránta. Most pedig igencsak úgy fest, hogy a játékokkal történő támogatás mellett magában a fejlesztésben is aktívan részt vehet a programozó legenda, ugyanis az Oculus VR technológiai vezetője lett.

A bejelentés szerint az Oculus egy új dallasi stúdiót nyitott aminek az élére Carmack áll. Elmondásuk szerint nagyon kevés ember van a világon aki olyan szinten járulhat hozzá a Rift és a virtuális valóság fejlődéséhez, mint Carmack.

Carmack egyik nagy álma - a Masters of Doom könyv szerint -, hogy egy a Star Trek filmekből megismert holodeck-szerű élményt érjen el. A Rift ugyan ettől még azért távol van, de az álom megvalósításához egy lépéssel közelebb kerül.

Fontos megjegyezni, hogy az id-t nem hagyja ott, a Bethesda közleménye szerint a szoftverfejlesztéseket nem érinti negatívan az új fejlemény, Carmack párhuzamosan végzi majd a két munkát.

Azóta történt

Előzmények