Jóárasított jegy az Argóra (nem mozi)

Ha csak a PC-s játéktársadalmat nézzük, akkor az három nagyobb rétegre bomlik vásárlás szempontjából:

1. A türelmetlen

Van a türelmetlen (és jobb esetben gazdag) játékos aki előrendeli, vagy a megjelenése után nem sokkal megveszi (megkapja) a hőn áhított játékot. A gazdagság azért nem árt e mellé, mert sok új játék áránál elég vastagan fog a toll, és némelyik új játékhoz nem árt az új hardver sem.

2. A türelmes (kényszerből vagy sem)

A türelmesebb játékos kivár. A játékok ára sokszor a videokártyák árával megegyező mértékben zuhan, főleg ha az adott cím nem ütött akkorát amekkorát vártak tőle... (és ugye ettől még lehet jó játék, sőt...)
Fél év elteltével egy játék ára már pénztárcaközelibb, de az igazi móka általában egy éven túl indul, amikorra már a kellő hardverelem is elérhetőbb.

3. A letöltő (kényszerből vagy sem)

Erről nem szeretnék sokat írni. Letölti és játszik. Nem akarok erről morális vitát a fórumban, annyiszor volt már. A csoportot azért említem, mert az írás nekik is szól. Egyrészt itt a példa hogy lehet jó játékot venni olcsón, másrészt ha valaki már megelégedettséggel játszott a következőkben említendő játékkal, még megmentheti lelkének egy részét ha most utólag megveszi...

Nos ezek a szerepkörök keveredhetnek, és keverednek is, de úgy érzem hogy egy jó ajánlatott minden játékosnak érdemes átgondolni.

íme egy screenshot... le sem tagadhatná a motorját, de lássuk be: nem rossz ez a grafika...

Nem is olyan régen, 2008 December 16.-án megjelent a Rise of the Argonauts nevezetű akció RPG, és mivel nem előzte meg több hónapos kampány, és nem árultak RotA feliratos műanyaglándzsát az utcákon, nem írkáltak cikkeket hogy három 285 GTX-en is szaggat, vagy hogy már 48 éve folyik a fejlesztése, így el is siklott a radar alatt.

Habár nem világmegváltó blockbuster játékról van szó, azért vannak értékei, és a műfaj kedvelőinek különösen ajánlott. Na de mi is konkrétan ez a műfaj? Akció-szerepjáték... és ez lett a legnagyobb gondja, ha a globális eladási adatokat nézzük. RPG-nek túl akciódús, és az akció valós idejű mint egy third person hack&slash játékban, viszont az akciót túl gyakran szakítják félbe az RPG-kre jellemző hosszú párbeszédek, animációk. Ennek ellenére ha valaki kicsit is érdeklődik a görög mitológia iránt, és szeretne a 300 című filmben látottakhoz hasonlóan idegből keresztül szúrni egy lándzsát a pixel-ellenségén akkor nem kell tovább keresnie.

A játék grafikája korának megfelelő, a karakterek különösen szépek, és mivel ez alatt is a jól bevált Unreal 3 engine dolgozik, így atomerőműre sem kell költeni. Hangzás terén is megállja a helyét, a szinkronok tökéletesek, ha valaki érti az angolt, emellett a játék zenéjét Tyler Bates komponálta aki a már említett 300 c. film muzsikáiért is felelős.

Na de nem tesztet írok, azt már megtették mások, csak annyi lenne a lényeg, hogy most szemtelenül olcsón élheted át az Aranygyapjú legendáját némi spártai harciszellemmel fűszerezve, a játék ugyanis díszdobozban, magyar felirattal, és kézikönyvvel 990.- Ft!

Ha tehát letöltötted, és szeretted, akkor azért támogasd a fejlesztőket, ha letöltötted és nem szeretted, akkor becsületből vedd meg, ha pedig egyszerűen még nem is hallottál róla de a leírás alapján érdekel, akkor ennél jobb helyre nem is tehetnéd a pénzed.

Ha felkeltettem az érdeklődéseteket, akkor Google (vagy privát üzenet) a barátotok...

Némi háttéranyag a játékról:

OFFICIAL SITE
GAMEPOD TESZT
IGN REVIEW
VIDEO REVIEW

Előzmények