Itt az új ISK, minden EVE rajongó kötelező olvasmánya

Az ISK the Guide egy magyar kezdeményezés, ami a népszerű űrhajós sandbox MMO, az Eve Online világába kalauzolja az érdeklődőket. A kiadványt a játékot fejlesztő izlandi CCP is támogatja, és rövid idő alatt hihetetlen népszerűvé vált a világ minden táján. A magyar nyelv mellett megjelent angolul, koreaiul, és jelenleg is fordítják orosz illetve német nyelvre. A könyvet elektronikus formátumban csak a magyar oldalról több mint 300.000-ren töltötték le, nemzetközi oldalakról nagyjából ugyanennyien, és egy angol kiadó, az MMM Publishing nyomtatásban is megjelentette.

Az első könyv, ami ISK vol. 1 névre hallgat, a játék tematikus bemutatkozásával foglalkozott, a játékszabályok, a környezet, az eszközök és lehetőségek alapos és mély elemzésével, leírásával.

Most itt az újabb könyv az ISK brand alatt (vol. 2 néven), ami segíteni próbál az EVE Online univerzumával ismerkedő játékosoknak, ezúttal a játékosok egymás elleni harcát, a PvP világát igyekszik bemutatni.

Mivel az eddig megismert játékbeli mechanizmusoktól eltérően a PvP nem írható le egy előre kiszámítható, egzakt tevékenységként (hiszen itt az ellenfelek is hús-vér játékosok), ezért a könyv (az alapvető PvP szabályok mellett) inkább a játék kombinatív, intuitív, és empirikus részében mélyed el. A nagybetűs HARC a fő téma, a különböző flottaszerepek, harcmodorok, harci helyzetek, taktikai és stratégiai megoldások, a PvP pszichológiája, valamint az egyes hajóosztályok, típusok és harci modulok elemzése.

Ez a könyv, a 400 oldal több mint egy év munkája. A benne található leírások és közel tucatnyi ember tapasztalata megfelelő alap lehet arra, hogy az olvasó megismerje az Eve Online PvP tevékenységének alapvető fundamentumait. Azonban nem helyettesíti sem a megszerzett tapasztalatot, sem az átélt élményeket, mert azt ebben a játékban sem lehet megvenni, nincs lehetőség elolvasni, megnézni, egyszerűen végig kell csinálni.

Sok sikert a játékhoz, és kellemes olvasást a könyvhöz!

Azóta történt

Előzmények