iPad - a játékra alkalmas új Apple kütyü

Régóta rebesgetik már, hogy egy új eszközzel áll elő az Apple, ez a közelmúltban meg is történt, a tábla PC neve végül iPad lett. Alapvetően az iPhone jegyeit viseli magán, de nyilván attól méreteiben különbözik.

A gépet használhatjuk levelezésre, olvasásra, web böngészésre és természetesen játékra is. Nyilvánvalóan az iPad együttműködik az App Store-ral, hiszen minden iPhone-os dolgot használhatunk az új szerkezeten is, és akár szinkronizálhatjuk is a két készülék között az adatokat. Ez hozza magával, hogy a játékok is ugyanúgy futnak rajta, de valószínűleg készülnek majd a kimondottan iPad-ra készülő játékok, mint például az EA új Need for Speed-je.

Nézzük az adatokat. Az iPad 9.7 hüvelykes IPS LCD kijelzővel van felvértezve, és egy 1 GHz-es Apple A4-es processzor hajtja valamint 16, 32 és 64 GB-os flash háttértárolóval szerelik. Ezeken kívül támogatja a 802.11n szabványú Wi-Fi-t és bizonyos modellekbe 3G is kerül.

A gép rendkívül csinos, bár ez az Apple-től el is várható. Egyetlen problémája, amit valószínűleg sokan felrónak neki, hogy jelenleg nehéz elképzelni, hogy pontosan mire is szánták. A játékipart nem fogja megváltani, mivel ahhoz drága, hogy felváltsa a DS-t vagy a PSP-t. tábla PC-hez talán egy picit keveset tud és szintén drága. De lehet, hogy még csak nem látjuk azt a lehetőséget benne, amit az Apple igen. Mindenesetre egyelőre úgy néz ki, hogy nem ezzel a géppel hódítja meg az Apple a játékosok szívét.

Végezetül pedig íme az árszabások:

Csak Wi-Fi-vel szerelt modellek:
$499 - 16GB
$599 - 32GB
$699 - 64 GB

3G-vel is felvértezett modellek:
$629 - 16GB
$729 - 32GB
$829 - 64 GB

Azóta történt

Előzmények