iOS: 63 millió felhasználó, napi 5 millió játék

Az Apple történelmének legjobb húzása volt az iPhone, iPod touch és iPad termékvonal kialakítása, vagyis az iOS rendszert futtató készülékek bevezetése. Ezen készülékekből egy felmérés szerint az USA-ban és további hat európai országban összesen 63 milliót értékesítettek, természetesen világviszonylatban ettől még jóval magasabb számokról lehet beszélni. A 63 millió készülék használói napi szinten pedig 5 millió játékot töltenek le az App Store kínálatából.

Egy átlagos felhasználó 2.5 játékot tölt le havi szinten, amelyek 88%-a ingyenes. Ennek ellenére az iOS rendszerek bevételének 40%-a a játékokból származik, és 2011 második felére az elemzők további fellendülésre számítanak ezen a területen.

A felmérés arra is kitér, hogy a vizsgált országokban (USA, Belgium, Franciaország, Németország, Spanyolország, Hollandia, Anglia) iPhone-nal rendelkezők 50-75%-ban játszanak telefonjukon.

Egy biztos, mára ezen eszközök egyre elterjedtebbek, és egyre többen használják játékra, ami már a Nintendo és a Sony eladásain is érzékelhetőek lehetnek.

Azóta történt