Infomorzsák az új Mass Effectről

Casey Hudson, a nagy sikerű RPG játék, a Mass Effect executive producere, múlt pénteken bejelentette, megkezdődtek a széria új tagja, a Mass Effect 4 fejlesztési munkálatai. A BioWare Montreal stúdió vezetője, Yanick Roy, elmondta, hogy az előző részeket magának tudó BioWare Edmonton csapattól a Bioware Montreal-hoz került az új játék projektje, továbbá az is kiderült, hogy az új Mass Effect játék a Frostbite játékmotort fogja használni, ugyanazt amelyik a Battlfield 3 alatt is dübörgött, de felhasználnak majd bizonyos technológiákat a Dragon Age III fejlesztőitől is.

Az előző három résszel való összehasonlításban, Yanick Roy elárulta, hogy a negyedik epizód méltó utódja lesz az előzőekhez megkoronázva ezt az új játékmotorral, illetőleg új szálakat beleszőve a játékmenetbe és a történetbe egyaránt.
Továbbra is számítani lehet majd idegen lényekre, hatalmas galaxisok felkutatására és persze a szériára jellemző filmszerű történetmesélésre. Sajnos további információkra, megjelenési időre és hogy egyáltalán milyen platformokra várható egyenlőre várni kell.