Íme az Assassin's Creed Mirage trailere, amely mellett 3 új játék is készül

A következő nagy rész mellett készül egy teljesen új RPG ami Japánban játszódik, egy közép-európára fókuszáló epizód, valamint egy mobilos mellékág.

Szeptember elején némi korai szivárogtatás után az Ubisoft bejelentette, hogy Assassin's Creed Mirage címmel érkezik a sorozat legújabb része, a teljes leleplezésre azonban a minap tartott Ubisoft Forward eseményig kellett várni. A show-n megkaptuk az első részleteket, amelyből kiderült, hogy a 9. századi Bagdad lesz a helyszín, a fókusz ismét a lopakodásra és a merényletekre fog fókuszálni, mindezt pedig tetőzték egy látványos előzetessel. A megjelenés valamikor 2023-ban várható.

A korábbi szivárogtatások már megemlítették őket, így annyira nagyon nagy meglepetésként nem ért minket, amikor a cég a fenti alkotáson túl még három másik projektet is bejelentett. Ezek egyike az Assassin's Creed Codename Jade, amely egy Kínában játszódó, nyílt világú program lesz, különlegessége, hogy saját magunk hozhatjuk létre majd a karakterünket.

A következő projekt már egy fokkal izgalmasabbnak tűnik, jön ugyanis az Assassin's Creed Codename Red, amiben a feudális Japánban kalandozhatunk majd egy shinobit irányítva. Sokan kérték már a fejlesztőktől ezt az érát, most végre megkapjuk.

A legtöbb kérdés egyelőre a harmadik programhoz kapcsolódik, ugyanis egyelőre csak az Assassin's Creed Codename Hexe cím ismert a lentebb is látható rövid teaser mellett, illetve az, hogy valahol közé-európába visz majd el minket, vélhetőleg a boszorkányüldözések korába. A program vezető producere Marc-Alexis Côté elmondta, hogy ez a játék a széria előző részeihez képest teljesen más lesz, izgatottan várjuk, hogy ez mit fog jelenteni a valóságban. (A mi tippunk: soulslike)

Az előadás végén a Ubisoft egy roadmap formájában is bemutatta, hogy mi vár ránk az elkövetkező időszakban, ezen látható, hogy érkezik a Valhalla új DLC-je is, valamint a fenti új, kódneves programok az Infinity részeként lesznek elérhetőek, amely egy közösségi HUB lesz a jövőbeli Assassin's Creed tartalmaknak.

Természetesen nem mehetünk el a fenti kép sarkában látható logó mellett sem, kiderült ugyanis, hogy több netflix-es sorozat is készül a népszerű franchise-ból, kapni fogunk egy élőszereplős, egy klasszikus animációs és egy anime szériát is a jövőben.

Azóta történt