Idén a PS3 beelőzheti az Xbox360-at

Az eladások jelenlegi állása (Forrás: VGChartz)
Az eladások jelenlegi állása (Forrás: VGChartz)

Elemző úgy vélik, hogy a Sony gépe ebben az évben jobban teljesíthet, mint az Xbox360. Számszerűsítve ez azt jelenti, hogy 3.5 millióval adnak majd el többet, mint a konkurens termékéből. Véleményük szerint PS3-ból globálisan 14 millió, míg Xbox360-ból csak 10.5 millió fog fogyni. Mindezt a tavalyi árcsökkentésnek és a slim modell bevezetésének valamint a Move megjelenésének tulajdonítják.

Az elemzések arra is rávilágítanak, hogy a Wii eladások ugyan jócskán megcsappannak, de még így is őrzi vezető pozícióját, ugyanis abból 17.5 millió gép eladását prognosztizálják.

Elméletük szerint az Xbox360 eladásait az év második felében a Natal fogja megdobni. de úgy látszik ez sem lesz elég ahhoz, hogy beelőzze a PS3-at. Mi azért reménykedünk némi árcsökkentésben is, az még biztos megnövelné a vásárlási kedvet.

A VGChartz adatai szerint ettől függetlenül, ha ez eddigi összes eladást vesszük figyelembe, és ezek a számok igaznak bizonyulnak, még mindig az Xbox360 lesz a második helyen, igaz csak pár millióval.